Με το ένα πόδι εκτός ΑΝΕΛ τρεις βουλευτές

Με το ένα πόδι εκτός ΑΝΕΛ τρεις βουλευτές

Κινούμενη άμμο θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τα χαμηλά (απογοητευτικά) ποσοστά στις δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με τις φήμες για αποχώρηση βουλευτών διεγείρουν μίση και πάθη.

Η συγκρουσιακή τακτική που ακολουθεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Καμμένος με αφορμή το ζήτημα των Σκοπίων, αλλά όχι μόνον, δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα στελέχη, μεταξύ αυτών και στενούς συνεργάτες του. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι διαφωνίες έμεναν εντός των τειχών, πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με πρωτοβουλία μάλιστα των… διαφωνούντων. Δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι ο κ. Καμμένος έχει πάψει πλέον να ελέγχει το κόμμα του, όχι τουλάχιστον όσο στο πρόσφατο παρελθόν.

Ενδεικτικός της έντασης και της διάστασης απόψεων που υπάρχει στα ενδότερα των ΑΝΕΛ ήταν ο δημόσιος καβγάς του εκπροσώπου του κόμματος Θ. Τοσουνίδη με τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Τ. Κουίκ. Αιτία μια αποστροφή του πρώτου, που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης. Αντιδρώντας ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να στηρίξει μια πρόταση μομφής που θα προέρχεται από «τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μιντιακής δικτατορίας, των off shore και των φορολογικών παραδείσων».

Αντίθετος στην προοπτική αυτή τάχθηκε και ο υφυπουργός Τ. Κουίκ. Σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, ο κ. Τοσουνίδης επανήλθε και με νεότερες δηλώσεις του έκανε λόγο για παρανόηση και πως «έγινε μια λάθος μεταφορά του μηνύματός του».

Την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες σχετικά με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο και το… άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρονται επίμονα τα ονόματα της Ελ. Κουντουρά (σιωπά επίμονα), του Θ. Παπαχριστόπουλου, του Κ. Ζουράρι (αν και θεωρείται απρόβλεπτος…), αλλά και του εξωκοινοβουλευτικού Τ. Κουίκ.

Πιο κοντά στην έξοδο φαίνεται να βρίσκεται ο κ. Παπαχριστόπουλος -έδωσε το «παρών» και σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-, κάτι το οποίο γνωρίζει κι ο Π. Καμμένος. Εξ ου και προ ημερών του διεμήνυσε ότι «αν θέλει να φύγει, ας φύγει, δεν χάθηκε κι ο κόσμος».

Αυτό, πάντως, δεν ισχύει για την κ. Κουντουρά, την οποία υπολήπτεται και πιστεύει ότι δεν θα κάνει καμία κίνηση που θα έβλαπτε το κόμμα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.
Μέχρι πρότινος, η αποχώρηση των βουλευτών ήταν συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, μετά την τελευταία ενδοκυβερνητική κόντρα με αφορμή το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ ορισμένοι δεν αποκλείουν οι αποχωρήσεις αυτές να επισπευσθούν. Τουλάχιστον του κ. Παπαχριστόπουλου, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Καμμένο βρίσκονται στο ναδίρ.


Σχολιάστε εδώ