Επιστροφή ΠΑΟ στην… πολυμετοχικότητα

Επιστροφή ΠΑΟ στην… πολυμετοχικότητα

-Το πλάνο Παϊρότζ – Αλαφούζου για τον ΠΑΟ

Μετά από αρκετούς μήνες ελέγχων, συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, τελικά ανακοινώθηκε η συμφωνία Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ από τον μεγαλομέτοχο του «τριφυλλιού». Ο Ταϊλανδός παίρνει πλέον τις μισές μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου και απομένει ένα σημαντικό βήμα για να γίνει και τυπικά μέτοχος στο «τριφύλλι», η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Ο ασιάτης επιχειρηματίας θα καταθέσει το επόμενο διάστημα τον φάκελό του στην ΕΕΑ και από τη στιγμή που δεν υπήρξε πρόβλημα τόσο στην Αγγλία (Ρέντινγκ) όσο και στο Βέλγιο (Μουσκρόν) από τις αρμόδιες επιτροπές θεωρείται δύσκολο να… φρενάρει η είσοδός του στον Παναθηναϊκό στην ελληνική επιτροπή. Μόλις λοιπόν η ΕΕΑ ανάψει το πράσινο φως στον Ταϊλανδό, τότε θα επισημοποιηθεί η εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως… συ­μπαίκτης του Γιάννη Αλαφούζου.

Σε πρώτη φάση, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο μοντέλο της πολυμετοχικότητας, καθώς όπως φαίνεται θα υπάρξει συνδιοίκηση των δύο μετόχων. Παράλληλα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών να συμμετάσχει ο Πιεμπονγκσάντ με τρία μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ το ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα μπει τμηματικά και θα κατατεθεί -βάση του συμφωνητικού 100 σελίδων που υπεγράφη- σε λογαριασμό του κλαμπ. Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά.


Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο… αλλά! Το πέπλο μυστηρίου από την πλευρά της Panasia. Όπως έχει κάνει και όλο το προηγούμενο διάστημα, ο ταϊλανδός broker δεν έχει τοποθετηθεί αναφορικά με την εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό και δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο του «τριφυλλιού» για τις προθέσεις του και τα πλάνα που έχει για την πράσινη ΠΑΕ.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει άλλους, μεγάλους επιχειρηματικούς στόχους στην Ελλάδα και προσπαθεί να τους πετύχει μέσω του Παναθηναϊκού. Και απ’ ό,τι φαίνεται, επειδή βλέπει μια καθυστέρηση σε ό,τι αφορά αυτούς, δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί με την ΠΑΕ. Και στην παρούσα φάση τον Ταϊλανδό τον βολεύει να είναι δεύτερος μετά τον Αλαφούζο. Διότι αν τα πράγματα έρθουν έτσι που και οι δύο θα έχουν ίδιο ποσοστό μετοχών (υποτίθεται ότι θα κατέχουν από 42,5%), ποιος θα κάνει το κουμάντο;

Επίσης, δεν αποκλείεται, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην ανακοίνωση Αλαφούζου, να εισέλθουν και νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ. Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνθηκε και, για να μη γελιόμαστε, μια χαρά θα βόλευε τους νέους… συνεταίρους αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσιζε να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει και στην ΠΑΕ. Και αυτό μπορεί να γίνει, αφού το άφησε ανοικτό ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, εφόσον φυσικά προχωρήσει το «Αthens Alive».


Σχολιάστε εδώ