Παρέμβαση Γιάννη Αμανατίδη υπέρ της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την Ίδρυση Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση Γιάννη Αμανατίδη υπέρ της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την Ίδρυση Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

«Οι ανάγκες του σήμερα και του αύριο δεν μπορούν να περιμένουν» τόνισε σήμερα κατά την παρέμβασή του υπέρ της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την Ίδρυση Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στη διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη ως πολύφερνη νύφη του Θερμαϊκού που είναι στην ουσία η πρωτεύουσα των Βαλκανίων σημείωσε πως ο νέος Οργανισμός που ιδρύεται διευκολύνει την εξωστρεφή δράση που οφείλει να έχει η πόλη.

«Η Θεσσαλονίκη έχει πλούσια πολιτιστική παράδοση και το νομοσχέδιο αυτό θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της ανάδειξής της ως πολιτιστικής πρωτεύουσας στα Βαλκάνια και στον ευρύτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει» σημείωσε και «είναι αναγκαίο να υπερψηφιστεί» πρόσθεσε.

Σχετικά με προηγούμενη αναφορά που έγινε για την παραχώρηση ή εκποίηση των πολιτιστικών αγαθών στο Υπερταμείο, ο ίδιος είπε πως: «η κυβέρνηση έδειξε πως όχι μόνο δεν ξεπουλάει όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά διεκδικεί και η Πολιτεία και η Βουλή διεκδικεί και την επιστροφή των κλεμμένων θησαυρών, το προηγούμενο διάστημα» είπε επισημαίνοντας την ανάγκη επιστροφής των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών της πόλης στο πλαίσιο της Επιτροπής των επανορθώσεων.

«Καμία κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε την καταγραφή όλων αυτών όπως έγινε τώρα στο πλαίσιο του έργου της Επιτροπής των αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Μέσα εκεί είναι και οι θησαυροί που έχουν κλαπεί στην διάρκεια της Κατοχής».

«Οι ανάγκες του σήμερα και του αύριο δεν μπορούν να περιμένουν, το παρόν νομοσχέδιο έχει θετικό πρόσημο και οι Θεσσαλονικείς πρέπει να το αξιολογήσουν ανάλογα» επεσήμανε.

«Και για να αποκαταστήσουμε τα πράγματα γιατί έγινε αναφορά στην περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014» πρόσθεσε πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έφεραν πιο μπροστά την εκλογή του ΠτΔ ενώ είχαν ακόμη 3 μήνες γιατί δεν μπορούσαν να κλείσουν την αξιολόγηση και πόνταραν στην αριστερή παρένθεση. Δεν τους βγήκε» τόνισε «η επιλογή του ελληνικού λαού ήταν αυτή που τους έστειλε εκεί που πραγματικά έπρεπε επειδή έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία και με τα Μνημόνια στην κοινωνική καταστροφή».

Δείτε το βίντεο:


Σχολιάστε εδώ