Τελικά, θα τρελαθούμε; Είμαστε με τα καλά μας;

Τελικά, θα τρελαθούμε; Είμαστε με τα καλά μας;

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Να προσφέρει το Ίδρυμα Μποδοσάκη δωρεά για τον βασικό εξοπλισμό των εργαστηρίων των γυμνασίων της Μαγνησίας και να βγαίνουν απέναντι οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι οποίοι μόνο που δεν… καταχέρισαν τους διοικούντες το Ίδρυμα, που είχαν το… θράσος να υποκαταστήσουν το κράτος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων! Έβγαλαν, μάλιστα, και… φετφά, στον οποίο διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, την ώρα που συναδέλφοί τους δουλεύουν σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και λέξη εναντίον τους δεν βγάζουν.

Προτιμούν οι κύριοι συνδικαλιστές να μην έχουν τα γυμνάσια τον απαραίτητο εξοπλισμό για να λειτουργούν τα εργαστήρια και να εκπαιδεύονται οι μαθητές παρά να μπουν στα… άγια αυτοί που προσφέρονται να βοηθήσουν…

Με αυτά τα μυαλά έφτασε η Ελλάδα εδώ…

Και ξαφνικά εκεί στις Σέρρες έπεσαν από τα σύννεφα οι καθηγητάδες. Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφός τους στο ΤΕΙ Σερρών, με την απειλή ότι θα τις κόψει στις εξετάσεις, να εκβίαζε φοιτήτριες για ερωτικά χάδια, πέρα από την ταρίφα που είχε για να δώσει προβιβάσιμο βαθμό… Ο κόσμος το ’χε τούμπανο, αλλά κανείς από τους καθηγητάδες δεν παρενέβη για να βάλει τέλος σε αυτή την αθλιότητα, καταγγέλλοντας τη… δραστηριότητά του στον Εισαγγελέα. Και όταν έσπασε το απόστημα, έκαναν τους έκπληκτους… Ενώ ήξεραν τα πάντα… Άσε που ο… νόμος προστατεύει τον… κύριο «Καθηγητή» και δεν μπορεί, λέει, η διοίκηση του ΤΕΙ να τον απολύσει, ούτε καν να τον θέσει σε αργία.

Και μετά μας φταίει η «τρόικα»…

«Με ενδιαφέρει ο ιταλικός λαός περισσότερο από το spread», διεμήνυσε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Ποιος από τους δικούς μας πολιτικούς, σημερινούς και χθεσινούς, τόλμησε να πει, έστω και να ψελλίσει, στα αφεντικά της ΕΕ αυτή την αυτονόητη φράση, που θα πρέπει να την έχει σημαία της η ηγεσία κάθε χώρας που σέβεται τον πολίτη της και αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντά του;

Δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΕΒ (των βιομηχάνων) Θεόδωρος Φέσσας. «Δυστυχώς, η οικονομία είναι καθηλωμένη σε “χαμηλή πτήση” και οι βάσεις για την ανάπτυξη δεν είναι ακόμη στέρεες», δήλωσε την ημέρα του κραχ στο Χρηματιστήριο, στέλνοντας το μήνυμα στο Μαξίμου: «Να μην ξηλωθούν όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, να λείψουν οι προεκλογικές παροχές και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και που είναι πολλές».

«Ο ξένος παράγοντας βρήκε την πιο ευάλωτη – υποχωρητική, με διεθνιστικές και όχι εθνικές αντιλήψεις κυβέρνηση και επέβαλε επίλυση του “Σκοπιανού”. Το βέβαιο είναι ότι με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών το θέμα των “Σκοπίων” για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν έκλεισε», γράφει ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α., σε άρθρο του στα «Νέα».


Σχολιάστε εδώ