Τι συμβαίνει στο προξενείο στην Κορυτσά;

Τι συμβαίνει στο προξενείο στην Κορυτσά;

Ενημερωθήκαμε ότι προβλήματα έχουν παρουσιασθεί στη διαδικασία χορήγησης ελληνικής υπηκοότητας από το προξενείο στην Κορυτσά. Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι το ελληνικό προξενείο απορρίπτει σωρηδόν τις αιτήσεις, χωρίς μάλιστα επαρκή αιτιολόγηση.

Και η οργή των μειονοτικών είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν φυσικά γίνεται γνωστό ότι στην Ελλάδα χορηγείται ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.

Η αναμονή για απάντηση στην αίτηση υπηκοότητας ξεπερνάει τους 18 μήνες και επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση όσον αφορά τη συγκέντρωση και μετάφραση των δικαιολογητικών, αλλά απαιτεί και χρόνο, καθώς για πολλούς απαιτείται μετακίνηση από τα χωριά τους στην Κορυτσά.

Ας προσέξει λίγο αυτό το ζήτημα το ΥΠΕΞ, γιατί ήδη αρχίζει και καλλιεργείται το κλίμα ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πίεσης των Αλβανών, καθώς θέλουν να περιορίσουν όλο και περισσότερο τις περιοχές που είναι μειονοτικές. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση υπενθυμίζουν ότι όταν ο κ. Κοτζιάς πήγε στην Κορυτσά, προσκεκλημένος του κ. Μπουσάτι, για να έχουν έναν γύρο συνομιλιών για τη Συμφωνία των Θαλασσίων Ζωνών, ο έλληνας υπουργός απέφυγε να συναντηθεί με την ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς, ενώ δεν επισκέφθηκε καν το ελληνικό σχολείο «Όμηρος». Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα διαψευσθούν εμπράκτως και θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας σε όσους τη δικαιούνται.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ