Ποιος πρέσβης πάει πού…

Ποιος πρέσβης πάει πού…

Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 3 Οκτωβρίου αποφάσισε μετακινήσεις διπλωματών και ορισμένες εξ αυτών έχουν ενδιαφέρον:

• Από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία οι Χρ. Καρυκοπούλου-Βλαβιανού (πρέσβης) από Βαλέτα, Αλ. Κουγιού (πρέσβης) από Βατικανό, Δ. Τουλούπας (ΠΥΑ’) από Στοκχόλμη, Α. Γεωργίου (ΠΥΑ’) από Δουβλίνο, Ν. Πρωτονοτάριος (ΠΥΑ’) από Λιουμπλιάνα, Π. Πετροπούλου (ΠΥΑ’) από ΓΠ Σικάγου, Ανδρ. Φρυγανάς (ΠΥΒ’) από Μόσχα.

• Από την Κεντρική Υπηρεσία μετακινούνται ο Ι. Μεταξάς (πρέσβης) σε Λισαβόνα, Δ. Τσούγκας (ΠΥΑ’) σε Βαλέτα, Α. Κόικα (ΠΥΑ’) σε Βιέννη, Γ. Ζαχαριουδάκης (ΠΥΒ’) σε ΜΑ ΕΕ (θέση πρεσβευτή συμβούλου), Ευ. Σέκερης (ΠΥΒ’) σε Πεκίνο (θέση πρεσβευτή συμβούλου), Κ. Ντούτη (ΠΥΒ’) σε Τρίπολη Λιβύης, Θ. Μπιζάκης (ΠΥΒ’) σε Ουάσινγκτον (θέση πρεσβευτή συμβούλου), Σ. Βενιζέλος (ΠΥΒ’) σε Καράκας.

• Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε άλλη Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας οι Τ. Αθανασίου (πρέσβης) από Ρώμη στη Μόσχα, Ελ. Κουβαριτάκης (ΠΥΑ’) από Πραιτόρια στη Λιουμπλιάνα, Ρ. Κούνδουρος (ΠΥΑ’) από ΜΑ ΕΕ στην Πραιτόρια, Ν. Πατακιάς (ΠΥΑ’) από Αντίς Αμπέμπα στο Βατικανό, Ν. Κοτροκόης από Καράκας στη Στοκχόλμη, Α. Σιμοπούλου (ΠΥΒ’) από Λισαβόνα στο Δουβλίνο και Π. Μπεγλίτης από ΓΠ Αγίας Πετρούπολης στη ΜΑ Στρασβούργου.

Οι φιλίες…

Η πρεσβεία της Μόσχας ανατίθεται στα σίγουρα και απολύτως έμπιστα χέρια της Τ. Αθανασίου, που δεν μπόρεσε να απολαύσει την dolce vita της Ρώμης, μετά τη θητεία ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του κ. Κοτζιά, καθώς όσα συνέβησαν με τη Μόσχα απαιτούν τώρα ειδικό χειρισμό από ανθρώπους στους οποίους ο κ. Κοτζιάς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Θύμα της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα ο Ανδρ. Φρυγανάς, ο οποίος επίσης είχε τοποθετηθεί εκεί ως προσωπική επιλογή του Ν. Κοτζιά. Πάντως οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται και βλέπουμε έτσι τον πρώην υπουργό Π. Μπεγλίτη (που είχε συνυπηρετήσει με τον κ. Κοτζιά στο γραφείο του τότε ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου) να συνεχίζει την καριέρα του από το καλό στο καλύτερο πόστο.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ