Έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων στο Φλοίσβο

Έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων στο Φλοίσβο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 15Ο Concours dElegance 2018 – Μαρίνα Φλοίσβου

Είμαστε η ΦΙΛ.Π.Α. (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου), η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σήμερα, 46 χρόνια αργότερα, η ΦΙΛ.Π.Α. είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη λέσχη της FIVA (Fédération Internationale desVéhicules Anciens) με σημαντική συμβολή στη διατήρηση χιλιάδων ιστορικών αυτοκινήτων μέσα από τον εθελοντισμό και την αγάπη του ιστορικού αυτοκινήτου. Τα Μέλη μας αριθμούν σήμερα περισσότερα από 5,000, που τα ενώνει το πάθος για την αναπαλαίωση και την συντήρηση κλασσικών αυτοκινήτων.

Πρόσφατα η ΦΙΛ.Π.Α. υπέγραψε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO με στόχο την κοινή προβολή του κλασσικού αυτοκινήτου ως αντικείμενο ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας και μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κύρια δράση της Λέσχης μας είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων όχι μόνο για τα Μέλη της αλλά και για το σύνολο των 15,000 ιδιοκτητών κλασσικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν ράλλυ ακριβείας και στατικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, σε δημόσιους χώρους όπου μπορεί το κοινό να θαυμάζει τα αυτοκίνητα και να μαθαίνει για τη μηχανοκίνητη ιστορία της χώρας μας. Σε πολλές εκδηλώσεις μας, μέρος των εσόδων από το κόστος συμμετοχής δίνεται σε ιδρύματα όπως «ΧΑΡΑ», «Χαμόγελο του Παιδιού», «Κιβωτός του Κόσμου» κ.α.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, διοργανώνουμε το 15ο Concours dElegance (καλλιστεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών). Μία πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώνεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με μεγάλη προσέλευση κόσμου που ξεπερνά τους 5,000 επισκέπτες.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 09:00 και τελειώνει στις 15:00.

Σας προσκαλούμε να έρθετε, να μας γνωρίσετε και να δείτε από κοντά την κινητή ιστορία και κληρονομιά της χώρας μας.

φωτό: autotriti.gr


Σχολιάστε εδώ