Ευτυχώς που… βγήκαμε από το Μνημόνιο

Ευτυχώς που… βγήκαμε από το Μνημόνιο

♣ Οι αγορές κλειστές, αναταραχή στο χρηματιστήριο, οι τράπεζες στο κόκκινο, το οικονομικό κλίμα χάλια. Ευτυχώς δηλαδή που… βγήκαμε από το Μνημόνιο.

♣ Σύμφωνα με τον Τσακαλώτο, για το κραχ στο χρηματιστήριο φταίει το Bloomberg, με βάση την «Αυγή» ευθύνεται η ΝΔ. Αν ρωτήσουν και τον Καμμένο…

♣ …θα πει πως φταίνε τα UFO, Νεφελίμ, το «Game of Thrones».

♣ Στην κυβέρνηση δεν γουστάρουν τον Στουρνάρα στη Τράπεζα της Ελλάδας και έβαλαν τον Φλα­μπουράρη να εποπτεύει όλες τις τράπεζες. Λογικό ακούγεται.

♣ Ποια συμφωνία; Και την Κερκόπορτα να είχε ανοίξει ο Κοτζιάς να μπουν οι Οθωμανοί στην Πόλη, πάλι θα επέμενε πως έχει δίκιο.

♣ Ενώ θα κατηγορούσε τους μέσα ότι δεν είχαν φροντίσει να τη… λαδώσουν για να ανοίγει πιο εύκολα. Η πόρτα…

♣ Παρά το φιάσκο με το δημοψήφισμα στα Σκόπια, στο Μαξίμου αισιοδοξούν. Έτσι είναι ο σωστός έμπορος, δεν τα παρατάει στην πρώτη αναποδιά.

Είπε εμμέσως ο Κοτζιάς στον Καμμένο «αν έχεις τα κότσια ρίξε την κυβέρνηση» και εκείνος… ξανακάθισε στην καρέκλα!

♣ Κατά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, το να πίνεις κρυφά καφέ με τον Ζάεφ είναι πιο σοβαρό αδίκημα από το να του «πουλάς» φανερά τη Μακεδονία.

♣ Αν ο Κυριάκος βάζει τη Σπυράκη να κάνει μυστική διπλωματία με τα Σκόπια, για το θέμα των συντάξεων ποιον θα βάλει; Τον οδηγό του Χατζηδάκη;

♣ Η Φώφη καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά δηλώνει έτοιμη να κάνει κυβέρνηση μαζί τους. Καιροσκοπισμός ή σύγχυση;

♣ Δεδομένης της… σοβαρότητας του προσχεδίου του προϋπολογισμού, κακώς κατατέθηκε Οκτώβριο. Το σωστό θα ήταν Φεβρουάριο, να συμπέσει με τις Απόκριες!

♣ Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Σκόπια εξέφρασε ο Ν. Φίλης. Κι αμέσως μετά… παρήγγειλε μια τρίτη μακαρονάδα. Για τη λιγούρα…

♣ Στην ψηφοφορία που θα γίνει στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων μπορούν να ψηφίσουν και έλληνες βουλευτές; Ρωτούν από το γραφείο του Σπ. Δανέλλη…

Αν στην κυβέρνηση συνεχίσουν με την ίδια… επιτυχία, στο τέλος θα βγάλουν αυτοδύναμη τη ΝΔ.

♣ Δεν αποκλείει συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ η Φώφη. Προς τι η βιασύνη; Αργούν πολύ ακόμη οι… Απόκριες.

♣ Ανησυχεί ο Παπαχριστόπουλος ότι αν οι ΑΝΕΛ ρίξουν την κυβέρνηση θα καταρρεύσουν οι αγορές. Από τα… γέλια!

♣ Αριστερή στροφή και… σύγκρουση με το παλιό ζητούν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ. Από μακαρονάδες έχουμε μόνο Ναπολιτέν.

♣ Το ΑΚΕΛ, ο… ΣΥΡΙΖΑ της Κύπρου, ενοχλήθηκε με την παρουσία ελληνικών μαχητικών στην παρέλαση. Θα προτιμούσε ίσως να ήταν… τουρκικά!

♣ Ο Άδωνης δηλώνει κεντρώος και δεν έχει πρόβλημα με τα ανοίγματα του Κυριάκου προς την Κεντροαριστερά. Να δεις ότι μέχρι τις εκλογές θα πει κι ότι… συμπαθεί τους πρόσφυγες.

Αυστηρό αστυνομικό και δικαστικό έλεγχο για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ζητάει ο Δ. Παπαδημούλης. Για τους 99 που χάθηκαν στο Μάτι δεν… καίγεται τόσο.

♣ Σε μερική ιδιωτικοποίηση οδηγούνται οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Διαπρέπει ο κυρ Στέλιος, ο μπαμπάς του υπουργού Νίκου.

♣ Αντί του Δραγασάκη ο Τσίπρας έβαλε τον Φλα­μπουράρη να εποπτεύει τις τράπεζες. Και μετά λένε ότι δεν έχει… αίσθηση του χιούμορ. Ο… Τσίπρας.

♣ Πέρασαν κιόλας δέκα ημέρες αφότου η Δούρου είπε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί τη δικαιοσύνη για την τραγωδία στη Μάνδρα κι ακόμη να… παραδοθεί.

♣ Ο άλλος, καθηγητής στα ΤΕΙ Σερρών, ζητούσε ανταλλάγματα (χρήματα, σεξ…) για να δώσει πτυχίο στους φοιτητές. Αν ήταν στο Χάρβαρντ τι θα ζητούσε;

♣ Κάτι ο κυκλώνας, κάτι το δημοψήφισμα στα Σκόπια, πέρασαν στα ψιλά τα καλλιστεία. Μετά πώς θέλουμε να πάει μπροστά αυτή η χώρα;

♣ Σε δημοσκόπηση το 2,6% προτιμά την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Για τις πολιτικές προτάσεις του ή για τις… κρέμες που πουλάει στο telemarketing;


Σχολιάστε εδώ