Τρίζει η καρέκλα της…

Τρίζει η καρέκλα της…

-Πληρώνει η Σπυράκη τις συναντήσεις της με τον Ζάεφ

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απομάκρυνση της Μ. Σπυράκη από τη θέση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις διαστάσεις που προσέλαβε το ζήτημα των συναντήσεών της με τον Ζ. Ζάεφ.

Ζήτημα που έφερε σε θέση απολογούμενου την παράταξη, εξέθεσε προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των γαλάζιων στελεχών. Στον απόηχο των αποκαλύψεων από τα γερμανικά ΜΜΕ για τις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, κυκλοφορούν φήμες περί αντικατάστασής της. Αν και μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με ομολογία ενοχής από την πλευρά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ενισχυτική των πληροφοριών αυτών η στάση που τηρεί η ηγεσία του κόμματος και δη ο κ. Μητσοτάκης, που την άφησε ακάλυπτη, δίνοντας εντολή να μη βγει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Και να αφήσει μόνη την κ. Σπυράκη να… υπερασπιστεί τον εαυτό της, παρά το γεγονός πως ό,τι έκανε ήταν κατ’ εντολή του και σε πλήρη γνώση του.

Η απομάκρυνσή της από τη θέση της εκπροσώπου δεν θα είναι ως φαίνεται η μοναδική συνέπεια γι’ αυτήν, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης της έκλεισε τον δρόμο για να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές (Α’ Θεσσαλονίκης), αλλά θα είναι εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο. Σημειώνεται ότι η κ. Σπυράκη εμφανιζόταν βεβαία ότι η επιστροφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα συνοδευόταν και με υπουργική θέση αμέσως μετά τις εκλογές. Είχε, ως έλεγε, λάβει ρητή διαβεβαίωση από τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτό που χρεώνουν στην υπόθεση με τις συναντήσεις με τον Ζ. Ζάεφ στη κ. Σπυράκη είναι οι κάκιστοι χειρισμοί της, που ακολούθησαν των σχετικών αποκαλύψεων. Αρχικά υποστήριξε ότι επρόκειτο για μία τυχαία συνάντηση, η οποία περιορίσθηκε σε έναν καφέ, χωρίς να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα της ονομασίας ή των διαπραγματεύσεων που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Στην πορεία προέκυψε ότι οι συναντήσεις (παραπάνω από μία) κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν. Μία δε από αυτές πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών («Courtyard by Marriott»), είχε διάρκεια και έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα φλέγοντα ζητήματα.

Σημειώνεται ότι η κ. Σπυράκη είναι το τρίτο κατά σειρά στέλεχος που αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της ΝΔ επί προεδρίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Είχαν προηγηθεί ο Γ. Κουμουτσάκος (μέχρι τον Νοέμβριο του 2016) κι ο Β. Κικίλιας (μέχρι τον Οκτώβριο του 2017). Μένει να δούμε αν θα υπάρξει και τέταρτος…


Σχολιάστε εδώ