O υπουργός… Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μετά τα Αρχαία και την Ιστορία, ξηλώνει και τα Θρησκευτικά!

O υπουργός… Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μετά τα Αρχαία και την Ιστορία, ξηλώνει και τα Θρησκευτικά!

-Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τα νέα Προγράμματα Σπουδών που θέλει να επιβάλει ο υπουργός γιατί είναι αντισυνταγματικά και οδηγούν σε προσηλυτισμό

Δεν εκπλήσσει κανέναν ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου με τις προθέσεις του. Είχε ήδη δώσει δείγματα του… έργου του. Ό,τι δεν συμφωνεί με τις πολιτικές ιδεοληψίες του και την κομματική… φιλοσοφική του ταυτότητα, παίρνει τον γκασμά και το γκρεμίζει.

Ήδη, πριν από έναν μήνα έβαλε στο στόχαστρο το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Τον ενοχλούσε η διδασκαλία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλέους και έβγαλε φετφά για κατάργηση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από το Πρόγραμμα του Λυκείου, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, σύμφωνα με την οποία: «Ελληνικό σχολείο χωρίς τον Θουκυδίδου “Περικλέους Επιτάφιο” και χωρίς την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή είναι σχολείο με δυσαναπλήρωτο έλλειμμα παιδείας, χωρίς ουσιαστική αγωγή δημοκρατίας, χωρίς μαθητεία στην αντίσταση απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας και χωρίς ανάδειξη, ως υπέρτατης αξίας, της αγάπης».

Στη συνέχεια μπήκε η Ιστορία στο στόχαστρο και ξεκίνησε η αποδόμησή της. Και ξαφνικά ο κ. Γαβρόγλου ανακάλυψε ότι για τα Μνημόνια, τις άγριες περικοπές των συντάξεων, τη ληστρική υπερφορολόγηση, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τα λουκέτα και τους πλειστηριασμούς φταίνε και τα Θρησκευτικά. Και αποφάσισε το γκρέμισμά τους, επιβάλλοντας στα σχολεία τα νέα, πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών.

Η αντίδραση ήταν άμεση. Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την ύλη του προηγούμενου Προγράμματος και τα βιβλία του (2003-2006), με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου να απειλεί με πειθαρχικές διώξεις! Μια αριστερή κυβέρνηση…

Όταν, μάλιστα, οι πρόσφατες αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τα εν λόγω Προγράμματα επειδή εισάγουν στα σχολεία μάθημα Θρησκευτικών αντιορθόδοξο και αντισυνταγματικό αλλά και, όπως σημειώνουν με έμφαση οι εν λόγω αποφάσεις, «οδηγούν σε προσηλυτισμό».

Τις αποφάσεις αυτές αρνήθηκε να τις εφαρμόσει ο υπουργός Παιδείας και συνεχίζει να απειλεί με διώξεις τους καθηγητές, όταν μάλιστα έγκριτοι νομικοί υποστηρίζουν ότι ο εκπαιδευτικός (θεολόγος ή δάσκαλος του Δημοτικού που διδάσκει το μάθημα των Θρησκευτικών) έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί να διδάξει το μάθημα των Θρησκευτικών, ακόμη κι αν του δοθεί εντολή προς τούτο, διότι τα συγκεκριμένα Προγράμματα και οι «Φάκελοι Μαθητών» κρίθηκαν αντισυνταγματικά με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και η άρνηση αυτή «δεν επισύρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος του, ούτε πειθαρχική ούτε και ποινική».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ