Να κάτσουν να τα βρουν Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος

Να κάτσουν να τα βρουν Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος

-Δεν τους φταίει η Εκκλησία, να την κάνουν μπάχαλο…

Όλα τα είχαμε, το μόνο που μας έλειπε ήταν ο τσακωμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Τσακωμός που υπέβοσκε εδώ και καιρό και βγήκε τώρα στον αέρα, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει το Φανάρι στη διαμάχη του με την Εκκλησία της Ελλάδος για τον Ναό του κληροδοτήματος Προ­μπονά. Αλλά και λόγω άλλων παρεμβάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα… χωράφια της Αρχιεπισκοπής, όπως η εκλογή Μητροπολιτών που πρόσκεινται στο Φανάρι.

Δεν μένουν, όμως, στις προστριβές αυτές, που σίγουρα δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά, αφού ανάλογες καταστάσεις είχαν δημιουργηθεί και επί των προκατόχων των δύο σημερινών ηγετών. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση, που την πληρώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία εκτίθεται στα μάτια των πιστών. Και με το δίκιο τους θα πουν, σε ποια αγάπη, ταπεινότητα και ειρήνη να πιστέψω όταν τρώγονται μεταξύ τους ο πρώτος τη τάξει της Ορθοδοξίας με τον πρώτο της Ελληνικής Εκκλησίας για παρεμβάσεις – εισπήδηση;

Φαίνεται, μάλιστα, ότι αυτή η σύγκρουση έχει φτάσει στα άκρα, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν συμμετείχε στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τόπο της κόλασης, στο Μάτι, όπου κάηκαν οι περισσότεροι από τους 100 νεκρούς, ούτε στη βράβευσή του στη Βουλή.

Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο, αυτή η διαμάχη μόνο κακό, και μάλιστα πολύ μεγάλο, κάνει στην Εκκλησία, η οποία δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Και θα πρέπει οι όποιες διαφορές να πάνε στην άκρη. Αρκετή ζημιά έχει γίνει. Και το χειρότερο, έχουν διχάσει τους πιστούς.

Φωτο: romfea.gr


Σχολιάστε εδώ