Απορρίπτει η Κομισιόν το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης

Απορρίπτει η Κομισιόν το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης και σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.

«Με μια πρώτη ανάγνωση, το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού αποτελεί σημαντική απόκλιση από τη δημοσιονομική πορεία που υπέδειξε το συμβούλιο της ΕΕ, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», επισημαίνεται σε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υπογράφουν ο αντιπρόεδρός της Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Επίσης ζητείται από τις ιταλικές αρχές να βεβαιώσουν ότι ο προϋπολογισμός συνάδει με τους κοινούς φορολογικούς κανόνες.

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, πρόκειται για σαφή έκκληση να αλλάξει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που είναι και η τελευταία ημερομηνία για την κατάθεση της τελικής μορφής του στις Βρυξέλλες.

Η αρνητική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά, κυρίως, την σχέση ελλείμματος- Αεπ, η οποία, για το 2019, προβλέπεται να φτάσει, στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης της Ρώμης, το 2,4%.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ