ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ στην συγκλονιστική εμφάνιση με την Μπενφίκα

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ στην συγκλονιστική εμφάνιση με την Μπενφίκα

Διαφωνώ κάθετα με όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι η συγκλονιστική εμφάνιση της ΑΕΚ από το 46 μέχρι και το 73 οφείλεται αποκλειστικά στην αριθμητική της υπεροχή.

Κατ’ αρχάς η αντεπίθεση της Ενωσης ξεκίνησε από το πρώτο ημίχρονο που δικαιούτο τουλάχιστον ενός τέρματος. Και μιλάμε για την Μπενφίκα των 11 παικτών.

Το γεγονός ότι στην επανάληψη η ΑΕΚ έπαιξε την Μπενφίκα σαν τη γάτα με το ποντίκι πρώτα έχει να κάνει με την αδυναμία των Πορτογάλων να παίξουν σωστά πίσω από τη μπάλα.

Άλλο οπισθοχωρώ και διαχειρίζομαι ανάλογα τον αγώνα κι άλλο βάζω πούλμαν. Αυτό έκαναν οι Πορτογάλοι, οι οποίοι είναι φως φανάρι ότι δεν ξέρουν να παίξουν άμυνα. Η δύναμή τους είναι η κατοχή της μπάλας.

Θεωρώ απαράδεκτο για μια Μπενφίκα να δείχνει τέτοια απογοητευτική εικόνα. Κι άλλες ομάδες έχουν μείνει με 10 παίκτες, αλλά τα καταφέρνουν. Και να μην κερδίσουν παλεύουν τα ματς και παρουσιάζουν πέντε πράγματα.

Αυτή η ομάδα κέρδισε από το πουθενά. Ο Σεμέδο δεν ήξερε τι να κάνει τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ, πάντως, ήταν καταιγιστική και νόμιζες ότι αντίπαλός της ήταν μια μικρή ελληνική ομάδα που αμυνόταν για να μην διασυρθεί.

Ναι μεν η Μπενφίκα της έδωσε γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα και για ένα μισάωρο έκρυψε τη μπάλα. Με τρομερή κυκλοφορία, γρήγορη σκέψη, κάθετες πάσες, απίθανο θέαμα για τον κόσμο.

Ολόκληρο το άρθρο στο filathlos.gr


Σχολιάστε εδώ