Συγκλονιστικά αποτελέσματα σε έρευνα που έκανε το Τσεχικό Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας

Συγκλονιστικά αποτελέσματα σε έρευνα που έκανε το Τσεχικό Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας

Συγκλονιστικά αποτελέσματα σε έρευνα που έκανε το Τσεχικό Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας σε αριθμό 20.244 ατόμων από 16 ευρωπαϊκές χώρες με μέση ηλικία 71 χρόνων στην έναρξή της και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στη φτώχεια και γενικά ζουν σε μειονοτικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερες γνωστικές-νοητικές δεξιότητες μετά την ενηλικίωσή τους και έως προχωρημένη ηλικία.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας δρα Πάβλα Τσερμάκοβα, το 4% αυτών των ανθρώπων είχε μεγαλώσει μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και παρουσίασε χαμηλότερη επίδοση στα γνωσιακά-νοητικά τεστ, είχε χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, μικρότερο ποσοστό απασχόλησης στο παρελθόν, ψηλότερο ποσοστό διαζυγίων, περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης και χειρότερη υγεία.

Η υγεία του σώματος και η εξέλιξη του εγκεφάλου επηρεάζεται και αντανακλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινά τη ζωή του ο άνθρωπος. Τέτοιες γενιές ετοιμάζουν τα καπρίτσια και τα συμφέροντα του πα­γκοσμίου συστήματος που διαφεντεύει τις τύχες των εθνών.


Σχολιάστε εδώ