«Κλείδωσαν» οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στις Περιφέρειες

«Κλείδωσαν» οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στις Περιφέρειες

-Ποιος κατεβαίνει πού…

Σε εντατικούς ρυθμούς και σε εκλογική επιφυλακή βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να κλείσουν άμεσα όλα ανεξαιρέτως τα ψηφοδέλτια τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις δημοτικές – περιφερειακές, ενώ ήδη προχωρούν και οι συζητήσεις για το ευρωψηφοδέλτιο, όπου εκεί τον πρώτο λόγο θα έχει η Φώφη Γεννηματά αλλά και οι επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που συγκροτούν το ΚΙΝΑΛ.

Για την ώρα υπάρχει υπερπληθώρα στελεχών για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, που κατά 80% είναι έτοιμα, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έχουν κλείσει στο τέλος Οκτωβρίου. Θα μείνει μόνο η εκκρεμότητα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που ανακοινώνεται συνήθως στα μέσα της προεκλογικής περιόδου και το οποίο θα χειριστεί η κ. Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές, όσοι εκλεγμένοι δήμαρχοι έχουν βγει με το ΠΑΣΟΚ και είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ θα στηριχθούν.

Στις περιφέρειες, το Κίνημα θα κατεβάσει σε όλες δικούς του υποψήφιους και είναι ζήτημα ημερών και η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων τους.

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά πέταξε το γάντι στον Αλ. Τσίπρα, καλώντας τον, αν έχει τα κότσια, να κατεβάσει δικούς του υποψηφίους σε όλες ανεξαιρέτως τις περιφέρειες και τους δήμους και να τους ανακοινώσει τώρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει ως υποψήφιους για τις περιφέρειες τους εξής:

• Στην Περιφέρεια Αττικής τον Γιάννη Σγουρό.

• Στην Περιφέρεια Κρήτης τον Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο αναμένεται, πλην απροόπτου, να στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Απόστολο Κατσιφάρα.

• Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Κατερίνα Μπατζελή.

• Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον Σταμάτη Μαλέλη.

• Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επικρατέστερος να είναι υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Νικητιάδης, αν και ακούγεται και το όνομα ενός γνωστού γιατρού.

• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Νίκο Τσιλιμίγκα, καρδιοχειρουργό, ο οποίος για λίγες μόνο ψήφους δεν εξελέγη το 2014, χάνοντας από τον Κώστα Αγοραστό (ΝΔ).

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινείται δραστήρια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, αλλά και ο Χρήστος Παπαστεργίου. Η τελική επιλογή θα κλειδώσει τις προσεχείς μέρες.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει κλειδώσει, πλην απροόπτου, η υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου (μηχανικού, πρώην γενικής γραμματέως Υπουργείου Ενέργειας).

• Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Πεταλωτή και τον Γιώργο Ντόλιο, με τον πρώτο να έχει για την ώρα ένα μικρό προβάδισμα. Ενδιαφέρον υπήρχε και από τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος φαίνεται ότι θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

• Στην Περιφέρεια Ηπείρου παίζουν τρία ονόματα: Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Ιωαννίδης, ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αργύρης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης (Θανάσης) Οικονόμου.

• Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει ακόμα κλειδώσει το όνομα του υποψηφίου, αν και ακούστηκε έντονα το όνομα του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα.

• Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένουν ακόμα ερωτηματικά σε σχέση με το όνομα του υποψηφίου.

Όλες οι εκκρεμότητες για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και η τελική επικύρωση των υποψηφιοτήτων θα κλείσουν στα μέσα της βδομάδας, καθώς αναμένεται η συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. Τη Δευτέρα συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Γραμματεία.


Σχολιάστε εδώ