Στο σφυρί και ο Λευκός Πύργος!

Στο σφυρί και ο Λευκός Πύργος!

-Αλλά και νοσοκομεία και εκκλησιές
-Τη νομοθετική κατάργηση της μεταβίβασης των ακινήτων στο Υπερταμείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ

Ο κατάλογος των Αρχαίων Μνημείων και γενικά των ακινήτων προς πώληση δεν έχει τελειωμό. Μάλιστα, σειρά πήραν τα δημόσια νοσοκομεία, όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Σταύρος Καλαφάτης αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ.

Το θετικό είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής, με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητάει την κατάργηση των αποφάσεων με τις οποίες μεταβιβάστηκαν στην «Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου» και στη θυγατρική της «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας» ακίνητα συνολικής έκτασης 511.357,451 τ.μ.

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, στο Υπερταμείο μεταβιβάστηκαν ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, η Ρωμαϊκή Αγορά (τρία οικόπεδα), οι Φυλακές Γεντί Κουλέ και ο χώρος γύρω από αυτές, το ακίνητο πέριξ του γηπέδου του ΠΑΟΚ (της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου), το Καυτανζόγλειο Στάδιο, η περιοχή των παλιών βυρσοδεψείων, τα δυτικά τείχη της πόλης και τα τείχη της Ακροπόλεως με τον περιβάλλοντα χώρο, το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, η παραλιακή λεωφόρος, στη Νέα Παραλία, από τον Λ. Πύργο μέχρι την Εκκλησία Κυρίλλου – Μεθοδίου αλλά και τμήμα του παλιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού.

Περιλαμβάνονται ακόμη η Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου και η Εκκλησία των 12 Αποστόλων στην οδό Κάλβου αλλά και το Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Για την υπαγωγή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Ασύλληπτο! Ένα Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας εκχωρείται για ξεπούλημα στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Τι σημαίνει αυτό; Ξεπουλιέται η Δημόσια Υγεία. Να χαιρόμαστε μια αριστερή κυβέρνηση που ξεπουλάει τα πάντα. Νοσοκομεία, που είναι ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους, αρχαιολογικούς χώρους. Ό,τι βρει μπροστά της. Σημασία έχουν τα υπερπλεονάσματα και η καρέκλα της εξουσίας. Ντροπή».

Φωτό: tripadvisor.com.gr


Σχολιάστε εδώ