Στηρίζει Μώραλη το ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά!

Στηρίζει Μώραλη το ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά!

-Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η κατάσταση

Aρχίζει να… ξεκαθαρίζει το προεκλογικό τοπίο για τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επανέλαβε στη δημοτική του ομάδα πως δεν αλλάζει τίποτα στο σχήμα της παράταξης «Πειραιώς Νικητής», του οποίου ηγείται, και θα διεκδικήσει την παραμονή του στο… τιμόνι του Δήμου και την επόμενη τετραετία.

Τον κ. Μώραλη λίγες μέρες αργότερα ήρθε να στηρίξει και το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και πρώην βουλευτή του στον Πειραιά Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι 1 τόνισε ότι οι Πειραιώτες θα πρέπει να δώσουν και μία δεύτερη ευκαιρία στον σημερινό δήμαρχο, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Όπως είπε ο κ. Καρύδης, τα δείγματα γραφής του κ. Μώραλη είναι θετικά και αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια. Η δήλωση αυτή δίνει νέα διάσταση στο προεκλογικό σκηνικό και σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό αβαντάζ για τον δήμαρχο, στην προσπάθεια που θα κάνει για να επανεκλεγεί.

Από εκεί και πέρα, από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει επισήμως καμιά κινητικότητα, αλλά από τον χώρο που εκπροσωπεί θα υπάρξει σίγουρα μία υποψηφιότητα, του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές σε πολιτική εκδήλωση που θα κάνει στον Πειραιά στις 17 Οκτώβρη.

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα ενδεχομένως να υπάρξει και από την πλευρά του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αφού ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δηλώνει «παρών» σε κάθε περίπτωση και έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες τον ευνοούν. Σίγουρα θα υπάρξουν υποψηφιότητες από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσή Αυγή, ενώ θα κατέβουν και ανεξάρτητοι υποψήφιοι που θα εκφράζουν κινήσεις πολιτών ή διάφορες τοπικές πρωτοβουλίες («Ενεργοί Πολίτες», «Πρωτοβουλία για το λιμάνι φιλικό στην πόλη» κ.λπ.).

Θεωρείται επίσης δεδομένη η υποψηφιότητα από τον χώρο των ΑΝΕΛ, που σήμερα είναι αυτοδιοικητικά ορφανός στον Πειραιά, μετά την αποχώρηση του Αντώνη Καλογερόγιαννη για λόγους υγείας. Πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ έχουν εκφράσει την επιθυμία να ηγηθούν συνδυασμού του κόμματος στον Πειραιά, αλλά κανένας δεν έχει πάρει επίσημα χρίσμα. Ήδη μία υποψηφιότητα από την πλευρά αυτή έχει ανακοινωθεί είναι του υποψήφιου στη Β’ Πειραιά με τους ΑΝΕΛ Πέτρου Μαυρέα, που διατηρεί καθετοποιημένη μονάδα επισκευής και συντήρησης οχημάτων στην Παλαιά Κοκκινιά.

Στον Πειραιά αυτήν τη στιγμή, επίσημα ή ανεπίσημα, καταγράφονται 12 υποψηφιότητες και αναμένεται μέχρι τις εκλογές να αυξηθούν. Άλλωστε ο νέος εκλογικός νόμος έχει ανοίξει… την όρεξη πολλών, οι οποίοι βλέπουν ότι αν καταφέρουν και μαζέψουν 1.100-1.200 ψήφους θα εκλεγούν και η ψήφος τους θα έχει αποφασιστική σημασία για την όποια Δημοτική Αρχή εκλεγεί.

Άλλωστε με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, στον Πειραιά δεν προκύπτει Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, αφού ο Γ. Μώραλης συγκεντρώνει 35%-37%, ενώ ο Β. Μιχαλολιάκος βρίσκεται 10-12 μονάδες πίσω. Με βάση τα ποσοστά αυτά ο πρώτος θα εκλέξει 19 συμβούλους και ο δεύτερος 13. Οπότε θα χρειασθούν τις ψήφους άλλων. Άρα και η μία ψήφος μετράει.


Σχολιάστε εδώ