Ούτε λέξη για τη μη μείωση  των συντάξεων…

Ούτε λέξη για τη μη μείωση των συντάξεων…

-Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Υπό τον φόβο των αγορών και των αντιδράσεων των «θεσμών», η κυβέρ­νηση σκοπεύει να αφήσει εκτός προσχεδίου του προϋπολογισμού τόσο το θέμα των συντάξεων όσο και των αντιμέτρων που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θέλοντας να αμβλύνουν τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση για την κυβέρνηση, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του προσχεδίου. Συγκεκριμένα επισήμαναν ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικό και πως η τελική θέση της κυβέρνησης θα αποτυπωθεί στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιρρήσεις των «θεσμών», ώστε να μην εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία. Ως όπλο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα χρησιμοποιήσουν το υψηλό πλεόνασμα, που δίνει τα δημοσιονομικά περιθώρια για αναβολή του συγκεκριμένου μέτρου για έναν χρόνο ή και περισσότερο.


Σχολιάστε εδώ