Οι πέντε θεσμοί που εμπιστεύονται οι Έλληνες

Οι πέντε θεσμοί που εμπιστεύονται οι Έλληνες

-Αποκαλυπτικές διαπιστώσεις της έρευνας της διαΝΕΟσις -Το 81,4% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι θρησκευόμενο -7 στους 10 λένε ότι είναι ευτυχισμένοι

Σε ποσοστά πάνω από 50% οι Έλληνες εμπιστεύονται μόνο πέντε θεσμούς, ήτοι τα πανεπιστήμια, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, την Εκκλησία και τα δικαστήρια, σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, ενώ για την πολιτική μόνο 1 στους 3 λέει ότι είναι κάτι σημαντικό για τη ζωή του.


Πάνω από όλα, όμως, οι Έλληνες, με ένα συντριπτικό ποσοστό 81,4%, δηλώνουν ότι είναι θρησκευόμενοι. Και αυτό να το έχουν μόνιμα υπόψη τους οι πολιτικοί μας, όλων των… χρωμάτων. Μάλιστα, το 21% των Ελλήνων θεωρεί πως, όταν η επιστήμη και η θρησκεία συγκρούονται, δίκιο έχει πάντα η θρησκεία. Από κει και πέρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 29% ανησυχούν μήπως δεν είναι «σε θέση να παρέχουν στα παιδιά τους καλή εκπαίδευση» και 6 στους 10 Έλληνες ηλικίας 30 – 49 ετών ανησυχούν «μήπως χάσουν τη δουλειά τους» ή «μήπως δεν μπορούν να βρουν δουλειά».

Υπάρχουν, όμως, και ευτυχισμένοι. Περίπου 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν πολύ ή αρκετά ευτυχισμένοι (83% είναι το ποσοστό στους νέους) και 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν πως έχουν «καλή» ή «πολύ καλή» υγεία (94% είναι το ποσοστό στους νέους).

Σε σχέση με τους μετανάστες, οι μισοί Έλληνες εκτιμούν ότι έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ το 64% των Ελλήνων θεωρεί πως η μετανάστευση «αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατίας». Επίσης, το 63,5% θεωρεί ότι η μετανάστευση «αυξάνει την ανεργία».


Σχολιάστε εδώ