Σε αναμμένα κάρβουνα ο Ζάεφ! – Επικοινωνία με Τσίπρα

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Ζάεφ! – Επικοινωνία με Τσίπρα

Εκλογές αν δε σεβαστεί το VMRO την πλειοψηφία

O ΖΑΕΦ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Tο 34,09% είχε ψηφίσει όταν έκλεισαν οι κάλπες.
Είχε προηγηθεί κινητοποίηση στα χωριά για να…γεμίσουν οι κάλπες με ψηφοδέλτια του «Ναι».

Στις 5 τοπική ώρα, η προσέλευση των Σκοπιανών στις κάλπες για το δημοψήφισμα για την περιβόητη «Συμφωνία των Πρεσπών» ηταν μειωμένη, συγκεκριμένα μόλις 28,83%. Οι κάλπες έκλεισαν στις 8, και οι τοπικοι πολιτικοί παράγοντες θεωρούσαν απίθανο η προσέλευση να πλησιάσει το 50% συν 1. Τελικά το ποσοστό έφθασε το 34,09%.

To “Π” στο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδό του επεσήμανε εύστοχα το συμαντικό ρόλο της μικρής συμμετοχής των Σκοπιανών στο σημερινό Δημοψήφισμα. Παρ’ όλη την μικρή συμμετοχή του κόσμου ο Ζόραν Ζάεφ φάνηκε,  στις πρώτες δηλώσεις, αποφασισμένος να μην οδηγήσει την ΠΓΔΜ σε πρόωρες εκλογές παρά τη χαμηλή προσέλευση στις κάλπες δηλώνοντας: “Αν επιβεβαιωθεί ότι η πλειοψηφία όσων ψήφισαν στήριξε τη Συμφωνία, τότε θα πρέπει, η αντιπολίτευση, να σεβαστεί το αποτέλεσμα και να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή για την υιοθέτηση του νέου ονόματος.”

Πάνω από 80% το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».


Σχολιάστε εδώ