Παυλόπουλος: Μόνο ενωμένοι  μπορούμε να πετύχουμε

Παυλόπουλος: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε

«Μόνο ενωμένοι μπορού­με να επιτύχουμε τον μεγάλο εθνικό στόχο της υπεράσπισης της ελευθερίας, αλλά και κάθε άλλο εθνικό στόχο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

«Η Ιστορία», πρόσθεσε, «μας καλεί να έχουμε διαρκώς βαθιά χαραγμένο στη συνείδησή μας το ότι η αρραγής ενότητά μας είναι ο θώρακάς μας για την υπεράσπιση τόσο της απαράμιλλης κληρονομιάς των προγόνων μας όσο και του μέλλοντος που μας αναλογεί. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός είναι θανάσιμος κίνδυνος για την προοπτική του λαού μας και του έθνους μας».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε μνεία στη ρήση του Θ. Κολοκοτρώνη, «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω», και τόνισε ότι η ρήση αυτή συμπυκνώνει μια μεγάλη αλήθεια. Ότι «εμείς οι Έλληνες έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και με κάθε θυσία την ελευθερία μας, ιδίως τα σύνορά μας, το έδα­φός μας και την κυριαρχία μας».

Απευθυνόμενος προς την Τουρ­κία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας διδάσκει την αξία της ειρή­νης και της ειρηνικής συνύπαρξης. «Η Ελλάδα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό τον απαράβατο όμως όρο ότι και η Τουρκία σέβεται, στο ακέραιο, το σύνολο του Διε­θνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Άρα σέβεται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.


Σχολιάστε εδώ