Με ρέντα, δώρο και Πασχαλάκη πήρε διπλό τίτλου ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά!

Με ρέντα, δώρο και Πασχαλάκη πήρε διπλό τίτλου ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά!

Οιωνός τίτλου για τον ψυχωμένο ΠΑΟΚ. Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο δικέφαλος επικράτησε και του Ολυμπιακού στο Φάληρο, που έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες και τιμωρήθηκε από το αυτογκόλ του Βούκοβιτς (0-1). 

Δεύτερη σερί νίκη σε ντέρμπι και κορυφή, μαζί με τον Ατρόμητο λόγω του -2, για τον Δικέφαλο του Βορρά, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στη δεύτερη θέση (12 βαθμούς), μαζί με ΑΕΚ και Άρη υποχώρησαν οι Πειραιώτες, που είχαν την πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα.

Διψήφιο αριθμό τελικών στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες, έναντι μόλις 1 των νικητών!

Χωρίς εκπλήξεις κατέβασαν τις δύο ομάδες οι προπονητές τους. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πλάνο να… στριμώξει στα πρώτα λεπτά τον αντίπαλό του  έχοντας και την ώθηση από το «καυτό» Καραϊσκάκη. Το σχέδιο λειτούργησε μέχρι ενός σημείου διότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την κατοχή της μπάλας, επέβαλλε τον ρυθμό της, έκλεισε τους φιλοξενούμενους (που είχαν παθητικό ρόλο για ένα τέταρτο) στην περιοχή τους), αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Η μεγάλη φάση ήρθε πολύ νωρίς (2’) με τον Καμαρά να πιάνει κεφαλιά από φάουλ του Φορτούνη στην καρδιά της περιοχής και λίγο πλάγια και να βρίσκει τον Πασχαλάκη σε ετοιμότητα να του λέει “όχι”. Ακολούθησε αδύναμο σουτ του Βούκοβιτς, που δεν απείλησε.

Το σουτ του Ποντένσε στο 5’ ήταν αδύναμο και άστοχο, ενώ η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 13’ μετά από κόρνερ ήταν άστοχη, αν και έγινε από καλό σημείο.

Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχαν τον στόχο που έχει στα πρώτα περίπου 20 λεπτά κάθε ομάδα που δίνει εκτός έδρας ντέρμπι, δηλαδή αν δεν αιφνιδιάσει, να μην δεχθεί γκολ.

Έτσι σταδιακά ο ΠΑΟΚ βγήκε από την περιοχή του με στόχο να ισορροπήσει αρχικά την κατάσταση αι δειλά-δειλά έκανε και κάποιες καλές επιθέσεις. Όπως αυτή με τον Μπίσεσβαρ στο 14’, όταν και κουβάλησε αρκετά την μπάλα από τα αριστερά προτού η άμυνα των Πειραιωτών κόψει τον Πρίγιοβιτς μετά την υποδοχή που έκανε.

Ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή με τον Μεριά (22’) που δεν είχε καλή ισορροπία και μοιραία αστόχησε, ενώ ο Πασχαλάκης έβγαλε το δυνατό σουτ του Χασάν παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 44’, και αφού στο 31′ ο Γιαννιώτης σταμάτησε τον Μάτος στο τε α τετ αλλά τελικά υποδείχθηεκ οφσάιντ, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη του στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Πρίγιοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, η αντίπαλη άμυνα ήταν… ανοιχτή και ο Πέλκας περίμενε σε καλό σημείο, αλλά ο Τσιμίκας του χάλασε τα σχέδια, διώχνοντας σε κόρνερ.

Διαφορετικό ήταν το… σενάριο στις αρχές του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με τόση ορμή, ο ΠΑΟΚ δεν ένιωσε πίεση όπως στο πρώτο και κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στο 49’, ο Βιεϊρίνια μετά την κάθετη του Μπίσεσβαρ έμεινε εντελώς ανενόχλητος από τ’ αριστερά, έκανε σέντρα, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του που πήρε κατεύθυνση προς την εστία και τελικά ο Βούκοβιτς αντί να τη διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο δικέφαλος του Βορρά είχε πλέον το παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, με τα πάντα φυσικά να είναι ρευστά, αφού είχε δρόμο το ντέρμπι. Οχυρώθηκε στην άμυνά του ποντάροντας πολύ στην κόντρα επίθεση μετά και την είσοδο του Ζαμπά στο 58’ αντί του Πέλκα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν άργησαν να ξεπεράσουν αγωνιστικά την… παγωμάρα και μέσα σε ένα τρίλεπτο είχαν δύο καλές στιγμές, με την πρώτη να είναι μεγάλη ευκαιρία.

Στο 54’, λοιπόν, ο Φορτούνης νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε χαμηλό σουτ. Ημιτελής έμεινε και η προσπάθεια με τη σέντρα του Ποντένσε και την… σκάρτη κεφαλιά του Χασάν που έφυγε άουτ (62’).

Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, τον έκλεισε στην περιοχή του, είχε πολύ καλές ευκαιρίες αλλά έμεινε με… άδεια τα χέρια και ο ΠΑΟΚ έφυγε με σφιγμένες τις γροθιές.

Κεφαλιά του Μεριά (75’), που έστειλε την μπάλα λίγο έξω, πλασέ του Γκιγιέρμε (83′) στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, πλασέ του Χασάν που έδιωξε εκπληκτικά ο Πασχαλάκης και στη συνέχεια ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να σκοράρει (89′) και σουτ του Χασάν (97′) που έστειλε την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη ήταν μια πεντάδα μεγάλων χαμένων ευκαιριών για τους ερυθρόλευκους, απέναντι στον ΠΑΟΚ που έκανε στο 97′ την πρώτη του τελική στο β’ με το αδύναμο πλασέ του Πρίγιοβιτς στα χέρια του Γιαννιώτη.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού παρά την ήττα ν’ αποθεώνουν τους παίκτες τους.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης (82′ Γκιγιέρμε), Καμαρά, Φορτούνης (82′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Χασάν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (84′ Τόσκα), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (58’ Ζαμπά), Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.


Σχολιάστε εδώ