Η «παρέλαση» ΗΠΑ, Γερμανίας, Αυστρίας, ΕΕ και ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Η «παρέλαση» ΗΠΑ, Γερμανίας, Αυστρίας, ΕΕ και ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Υπό του
Δρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ
Εμπειρογνώμονος, Πρεσβευτού ε.τ.,
Διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin)


Τις τελευταίες μέρες ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυς, με μεγάλη αγανάκτηση, της προπαγάνδας των ανωτέρω, ώστε να πετύχουν την υπερψήφιση της διαβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών από τον λαό των Σκοπίων κατά το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου 2018.

Προς τον σκοπό αυτό έχουν συστρατευθεί όλοι, Πρόεδροι, καγκελάριοι, αντιπρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς ΕΕ και ΝΑΤΟ, δηλαδή οι γνωστοί δαίμονες (Βελζεβούλ, Εωσφόρος κ.λπ.). Όλοι τους σχεδόν είναι υπαίτιοι για τις εγκληματικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ προς τους λαούς της Σερβίας, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας και έχουν οδηγήσει στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος, με κύριο θύμα την Ελλάδα, που ανα­γκάζεται να περιθάλψει όλους αυτούς, δικαίους και αδίκους.

Προηγουμένως, βέβαια, οι «κύριοι» αυτοί είχαν εκβιάσει τη χώρα μας να δεχθεί τις απαιτήσεις των Σκοπίων για παραχώρηση των όρων «Μακεδονία», «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική εθνικότης», απειλώντας να μη δεχθούν την έξοδο της Ελλάδος από τα Μνημόνια, κ.λπ., σε περίπτωση που δεν θα συμμορφωνόταν η Ελλάδα με τις ανωτέρω απειλές τους. Έτσι δημιουργήθηκε το τερατούργημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την άλλη πλευρά, οι πιέσεις όλων αυτών προς την Ελλάδα οδήγησαν στην καταγγελία της χώρας μας για την πολιτική της Ρωσίας όσον αφορά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα τη ρήξη των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία.

Τι θα κάνει τώρα η Ελλάδα για την αποκατάσταση των ελληνορωσικών σχέσεων; Να λείπουν τέτοιου είδους παλικαρισμοί! Αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι με την υποταγή της Ελλάδος στις απαιτήσεις των ΗΠΑ θα πετύχουν την προστασία της Ελλάδος από τις ΗΠΑ σε μία εμπλοκή της Τουρκίας στο Αιγαίο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας δεν πρόκειται να διαρκέσουν πολύ. Έτσι λέει η Ιστορία.

Φανταστείτε πόσοι εκ των ανωτέρω μηχανορράφων θα σκεφθούν να έλθουν στην Ελλάδα όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση από την Ελληνική Βουλή! Δεν νομίζω τελικά να τολμήσουν οι ανωτέρω «κύριοι» να έλθουν στη χώρα μας, αφού η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι σίγουρο ότι θα τους επιφυλάξει «θερμή υποδοχή».

Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν νομίζω να μπορέσουν μετά να επισκεφθούν τόσο εύκολα τις πατρίδες τους, αν τολμήσουν να υπερψηφίσουν το κατασκεύασμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε στη ΔΕΘ να καταγγείλει τη συμφωνία αυτή αν εκλεγεί πρωθυπουργός. Αν όμως αλλάξει την υπόσχεσή του αυτή, δεν νομίζω να υπάρξει περιοχή της Ελλάδος που θα μπορούσε να ακουμπήσει τα πόδια του. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μητσοτάκης, γι’ αυτό νομίζουμε ότι θα τηρήσει όσα διακήρυξε στον ελληνικό λαό.

Έστω την ύστατη στιγμή, πρέπει τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να συνέλθουν και να αντιμετωπίσουν σωστά και με θάρρος αυτό το θέμα. Όλοι οι Έλληνες είναι πατριώτες και μπορούν να πετύχουν πολλά όσον αφορά τη συνεχιζόμενη αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων, ακόμη και τώρα, μετά την υπογραφή της απαραδέκτου Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Μακεδονία, ως όνομα και ως χώρος, ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. Αν θέλουν ας διαλέξουν κάποιο άλλο όνομα σχετικό με τη δική τους ιστορία και να παύσουν να κλέβουν την ελληνική ιστορία.


Σχολιάστε εδώ