Φώφη: Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση

Φώφη: Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση

Ισχυρό μήνυμα, πως το ΚΙΝΑΛ είναι ο προοδευτικός πόλος, στέλνει σε κάθε ευκαιρία η Φώφη Γεννηματά, με στόχο την τρίτη θέση στις εκλογές, για να είναι ουσιαστικά ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Κρατώντας ανοικτά τα μέτωπα της κριτικής και προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και προς τη ΝΔ η κ. Γεννηματά επισημαίνει σε όλους τους τόνους προς κάθε κατεύθυνση πως ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα θέτει σταδιακά και τις προϋποθέσεις για μια προοδευτική διακυβέρνηση και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους, θέματα που εξηγήθηκαν και στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ με τους «θεσμούς» στην Αθήνα.

Επιμένει στη ρητορική της προοδευτικής διακυβέρνησης, θέτει όμως θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά και ούτε πρόκειται να την αποκτήσει», ενώ κάνει λόγο και για «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «μείωση της κοινοβουλευτικής του δύναμης». Την ίδια ώρα παίρνει σαφείς και διακριτές αποστάσεις και από τη ΝΔ λέγοντας: «Είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος. Αποτελεί τον πολιτικό εκφραστή της συντήρησης στη χώρα μας. Είναι η καθαρόαιμη έκφραση της Δεξιάς…». Μάλιστα χαρακτηρίζει αναγκαστική τη συγκυβέρνηση που υπήρξε στο παρελθόν «προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία».

Από τη Λέσβο, όπου επισκέφθηκε και τον καταυλισμό στη Μόρια, η κ. Γεννηματά επεσήμανε: «Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο «Ναι» σε ένα καινούργιο όραμα».


Σχολιάστε εδώ