Χρησμός Τσίπρα: Η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ο συνασπισμός όμως δεν ξέρω!

Χρησμός Τσίπρα: Η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ο συνασπισμός όμως δεν ξέρω!

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Wall Street Journal με τίτλο: «Ο αριστερός ηγέτης της Ελλάδας οικοδομεί συμμαχία με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στα Βαλκάνια», ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει: fea«Δεν θα παίξω παιχνίδια», «η Συμφωνία θα επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας».

Το κυριότερο, όμως, σημείο της συνέντευξης έχει να κάνει με την αναφορά στο μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού λέγοντας:  «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν ο συνασπισμός θα επιβιώσει, αλλά αυτό είναι κάτι που ο κυβερνητικός εταίρος μου θα αποφασίσει» αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το τρέχον κυβερνητικό σχήμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαμήνυσε ότι στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας, σημειώνοντας πως «θέλω να πάω έως το τέλος […] και αυτό αποτελεί σημάδι σταθερότητας».


 Μη απαραίτητη η μείωση στις συντάξεις – Δεν θα είναι μονομερές (απόφαση), θα είναι θέμα λογικής


Όσον αφορά την οικονομία, επανέλαβε τη δέσμευση για την τήρηση των συμφωνηθέντων, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων». Διευκρίνισε βέβαια, ότι τα μέσα για την επίτευξη αυτών των στόχων θα αποφασίζονται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά με το ζήτημα των συντάξεων, επεσήμανε ότι η περικοπή δεν είναι απαραίτητη, ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητα για διατήρηση των συντάξεων στα τρέχοντα επίπεδα. «Δεν θα είναι μονομερές, θα είναι θέμα λογικής» έσπευσε να συμπληρώσει, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μονομερούς ενέργειας.

Από την τρέχουσα Βουλή η ψήφιση της συμφωνίας με τα Σκόπια

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τη βούληση για επίλυση του ζητήματος στο ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

«Μπορώ να δω πολύ καθαρά ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσθέσουμε αξία στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας» εξήγησε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα παίξω παιχνίδια» και ότι «η συμφωνία θα επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας» στην ΠΓΔΜ.


 «Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας


Ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ

Περιγράφοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, εξήγησε ότι «η συνεργασία είναι καλύτερη από ποτέ». «Ίσως αυτό είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» σχολίασε, στη συνέχεια.

«Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον, δηλαδή να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουμε συμμαχίες, και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ» επεσήμανε, επιπροσθέτως.

Καθαρό σήμα η απόφαση για τους Ρώσους διπλωμάτες

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι απελάθηκαν τους προηγούμενους μήνες. «Πήραμε μια απόφαση προκειμένου να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αυτό ήταν ένα πολύ καθαρό σήμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr 


Σχολιάστε εδώ