Απόντες οι 3 μειονοτικοί βουλευτές από την Τελετή Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων…

Απόντες οι 3 μειονοτικοί βουλευτές από την Τελετή Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων…

Tο «ΠΑΡΟΝ» επιμένει, σε πείσμα της σιωπής πολλών άλλων εφημερίδων, να σας ενημερώνει συστηματικά για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και για όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων. Έτσι, οι δηλώσεις και οι απειλές του τούρκου Προέδρου Ερντογάν καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Ο κ. Ερντογάν ποτέ δεν άλλαξε τακτική και στρατηγική στόχευση, απλώς οι εκάστοτε ελληνικές και κυπριακές ηγεσίες επιθυμούν να ωραιοποιούν την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.

Έτσι θεωρούν ότι διευκολύνουν τη θέση τους.

Με δεδομένα όσα συμβαίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσα δρομολογούνται στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την επαναβεβαίωση του casus belli από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς επιδιώκει η ελληνική πλευρά στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.

Την Κυριακή 16/09/2018 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η τελετή κατάθεσης στεφάνων, καθώς η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι, όπως είδαμε στις φωτογραφίες, ήταν παρούσες οι Αρχές, αλλά απουσίαζαν οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του νομού, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ.

Πέρυσι, αν δεν κάνω λάθος, οι δύο τουλάχιστον, οι κ. Καραγιουσούφ και Μουσταφά, είχαν αψηφήσει το τουρκικό προξενείο και είχαν παραστεί στην εκδήλωση. Ας ελπίσουμε ότι, εν όψει εκλογών, δεν θα υποκύψουν τελικά και οι ίδιοι στις πιέσεις και στους εκβιασμούς του τουρκικού παρακράτους στη Θράκη. Όσον αφορά τον Ιλχάν Αχμέτ, η στάση του είναι απογοητευτική, καθώς ενώ έχει τη δική του εκλογική πελατεία και τους ανθρώπους που τον πιστεύουν, φλερτάρει το τελευταίο διάστημα με τους ανθρώπους του προξενείου, υπό το άγχος της επανεκλογής.

Όσο για τον τέταρτο μειονοτικό βουλευτή, τον κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, δεν έχουμε και πολλά να πούμε, καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή δραστηριότητά του στο Twitter και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει – του τούρκου προξένου Κομοτηνής και του ψευδομουφτή Ξάνθης.

Ο κ. Ζεϊμπέκ έχει γίνει σχεδόν ο επίσημος συνοδός του τούρκου προξένου Μουράτ Ομέρογλου και του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε. Στο τελευταίο τουϊτάρισμά του ο κ. πρόξενος δημοσιεύει μάλιστα και φωτογραφία στην οποία είναι περιστοιχισμένος από τους κ. Μέτε και Ζεϊμπέκ, στην περιοδεία του στον Εχίνο και στη Μελίβοια… Ας τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται όφειλαν, ως αριστερό, προοδευτικό κόμμα, να είναι αυτοί που θα προωθούσαν την αποδέσμευση της μειονότητας από την εξάρτηση και την καταπίεση του τουρκικού προξενείου.

[email protected]

Φωτο: wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ