Ο θάνατος των 70άρηδων θα… σώσει το Ασφαλιστικό!

Ο θάνατος των 70άρηδων θα… σώσει το Ασφαλιστικό!

Στη γραμμή Τσίπρα και ο Τσακαλώτος

Απίστευτο, πλην όμως είναι γεγονός! Μετά τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η λύση για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος θα προέλθει από τον πρόωρο θάνατο των (πάνω από τα 70) συνταξιούχων της χώρας!

Κι αν ο πρώτος είπε όσα είπε εμμέσως πλην σαφώς και απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό της χώρας (ΔΕΘ), ο δεύτερος ήταν εντελώς κυνικός μιλώντας στο Φόρουμ του Λονδίνου, απευθυνόμενος σε οικονομικούς παράγοντες, τραπεζίτες κ.ά.
«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι –οι παλαιοί συνταξιούχοι– θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ισχυρό σοκ σε όσους παρακολούθησαν το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση, προκειμένου να πείσουν τους δανειστές να μην ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, έχει χαθεί κάθε έλεγχος και αίσθηση του μέτρου.

Χρησιμοποιεί ως όπλο της στις διαπραγματεύσεις τους νόμους της φύσης, παζαρεύοντας ουσιαστικά ανθρώπινες ζωές. Πρωτοφανές και καταδικαστέο. Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη των λεγομένων του στο Φόρουμ του Λονδίνου, ο κ. Τσακαλώτος αντί να απολογηθεί για την κυνικότητά του… επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Αντί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που… παζαρεύει τον θάνατό τους με τους δανειστές για να μην εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων, επιμένει στην ορθότητα των απόψεών του και συνεχίζει να προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι πρώτος για τη λύση του ασφαλιστικού ζητήματος, που θα προέλθει από τον θάνατο των πάνω από τα 70 συνταξιούχων, είχε μιλήσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Προσδιορίζοντας μάλιστα σε 1,5 εκατ. τον συνολικό αριθμό των συνταξιούχων που εμπίπτουν στην κατηγορία των… μελλοθανάτων!


Σχολιάστε εδώ