O ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει από το Κτηματολόγιο όλα τα περιουσιακά του στοιχεία

O ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει από το Κτηματολόγιο όλα τα περιουσιακά του στοιχεία

Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εκχωρήθηκαν στο λεγόμενο Υπερταμείο πάνω από 10.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, εκτελώντας μία ακόμα μνημονιακή υποχρέωση.

Τα στοιχεία των ακινήτων αυτών είχαν ζητηθεί, πολλούς μήνες πριν, από το Κτηματολόγιο, το οποίο ξέχασε να φιλτράρει τη λίστα αυτή, έτσι ώστε να εξαιρεθούν (όπως ορίζει ο νόμος) αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, περιοχές Natura κλπ.
Έτσι, όταν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η συγκεκριμένη λίστα, το μόνο που περιείχε ήταν οι χιλιάδες κωδικοί αριθμοί του Κτηματολογίου, καθώς και το άθροισμα της έκτασής τους, που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο στρέμματα.

Στις διαμαρτυρίες των αρχαιολόγων, δεκάδων δημάρχων, τοπικών φορέων και σχεδόν σύσσωμου του πολιτικού κόσμου η κυβέρνηση αντιτείνει πως προβλέπεται δυνατότητα επιστροφής των εν λόγω ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο, αποσιωπώντας πως αυτό είναι εφικτό εφόσον συμφωνούν οι δανειστές, οι οποίοι εκπροσωπούνται στο Υπερταμείο.

Επιβάλλεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το Κτηματολόγιο και το αρμόδιο υπουργείο τα πλήρη στοιχεία όλων των εν λόγω ακινήτων, τα οποία εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει, με απόλυτη ειλικρίνεια και με απόλυτη διαφάνεια (και όχι πίσω από κωδικούς αριθμούς του Κτηματολογίου), πότε, πώς, από ποιον για πόσο και γιατί αλλάζουν χέρια τα περιουσιακά του στοιχεία.


Σχολιάστε εδώ