Σύννεφα από τις δημοσκοπήσεις στην Ένωση Κεντρώων

Σύννεφα από τις δημοσκοπήσεις στην Ένωση Κεντρώων

-Υπ’ ατμόν κι άλλοι βουλευτές
-Για σχέδιο εξόντωσης μιλάει ο Λεβέντης

Προθεσμία λίγων ημερών έχει δώσει ο Β. Λεβέντης στον βουλευτή Γ. Σαρίδη προκειμένου να ανασκευάσει όσα ανέφερε σε δηλώσεις του αλλά και στην επιστολή του, διαφορετικά θα προχωρήσει στην αποπομπή του. Αντίστοιχα ο δεύτερος έχει δώσει τη δική του προθεσμία στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να δώσει απτά δείγματα αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του κόμματος, σε αντίθετη περίπτωση θα αποχωρήσει οικεία βουλήσει.

Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν -εκτός απροόπτου- στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη. Ο κ. Λεβέντης πάντως προσφεύγει εκ νέου στα σενάρια συνωμοσίας και κάνει λόγο για «σχέδιο εξόντωσης» της Ένωσης Κεντρώων! Εδραιώνει μάλιστα τη θεωρία του αυτή στο ότι η αντίδραση του κ. Σαρίδη και η παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν «δι’ ασήμαντον αφορμήν».

Αιτία της νέας κρίσης στο εσωτερικό της Ένωσης Κεντρώων τα απαισιόδοξα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως ο τρόπος -συγκεντρωτικός και αυταρχικός, όπως καταγγέλλεται- που διοικεί το κόμμα ο κ. Λεβέντης, με τα όργανα να είναι σε πλήρη αδράνεια. Αφορμή η συμπεριφορά του βουλευτή Δ. Καβαδέλλα στη ΔΕΘ (απαίτησε να μην πληρώσει εισιτήριο) και οι εν συνεχεία προκλητικές αναφορές του στη Βουλή και στα ΜΜΕ. Στον απόηχο όλων αυτών, ο Γ. Σαρίδης έστειλε δύο επιστολές, μία στον κ. Λεβέντη, η δεύτερη στον Ν. Βούτση, προκειμένου να καταγγείλει (αποδοκιμάσει) τη συμπεριφορά του κ. Καβαδέλλα. Στον πρώτο εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα του κόμματος και ζήτησε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του.

Η αντίδραση αυτή του κ. Σαρίδη πυροδότησε σενάρια περί μεταπήδησής του στον ΣΥΡΙΖΑ και υπερψήφισης της συμφωνίας με τα Σκόπια. Ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, χαρακτηρίζοντας εκτός πραγματικότητας τις σχετικές φήμες. Όπως όλα δείχνουν, η -προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη- συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, οπότε και θα φανεί αν η Ένωση Κεντρώων θα συνεχίσει να πορεύεται με έξι βουλευτές ή θα αριθμεί μείον έναν. Σημειώνεται ότι μετά τις εκλογές η Ένωση Κεντρώων έχει χάσει τρεις βουλευτές, τη Θ. Μεγαλοοικονόμου που ε­ντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Γ. Κατσιαντώνη, που πήγε στη ΝΔ, και τον Γ. Καρρά, που προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Σχολιάστε εδώ