ΠΑΟΚ – ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναζητώντας τη ρεβάνς…

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναζητώντας τη ρεβάνς…

-Με ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι οι δύο ομάδες στη σέντρα

Tο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Σούπερ Λιγκ διεξάγεται απόψε. Και είναι η αναμέτρηση που τίναξε στον αέρα το περσινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λοιπόν, στην Τούμπα, σ’ ένα ματς που γίνεται νωρίς, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε με -2, συνεπεία του περσινού ματς, και δεν θέλει να μείνει πίσω. Διψάει επίσης για μία ακόμα ρεβάνς. Οι νέες δηλώσεις για το κλεμμένο πρωτάθλημα από Λουτσέσκου και υιό Σαββίδη είναι ενδεικτικές. Άλλωστε ο Ρουμάνος προτίμησε να… θυσιάσει το ματς με Τσέλσι για ρίξει το βάρος στο αποψινό παιχνίδι.

Και για την ΑΕΚ όμως το ντέρμπι δεν έχει μικρότερη σημασία. Η ήττα, αλλά κυρίως η αναιμική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο με τον Άγιαξ έδωσε τροφή για γκρίνιες ξανά με αφορμή την ενίσχυση που ήταν απαραίτητη, αλλά δεν έγινε. Μια δεύτερη σερί ήττα, ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι καθαρή, ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς. Αντίθετα, αν η «Ένωση» φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα θα έχει δώσει μια απάντηση για το δίκαιο της κατάκτησης του περσινού πρωταθλήματος, θα έχει πίσω της στο -2 τον ΠΑΟΚ, αλλά και θα έχει κερδίσει χρόνο και ηρεμία.

Οι συνθήκες σε σχέση με το περσινό ντέρμπι, που ουσιαστικά έκρινε τον τίτλο, έχουν αλλάξει αρκετά. Η διαιτησία του Κομίνη, που προκάλεσε την μπούκα του οπλοφόρου Σαββίδη, ήταν η θρυαλλίδα για την έλευση ξένων διαιτητών μετά από 43 χρόνια και στο πρωτάθλημα, με τον Φινλανδό Γκεστράνιους να είναι ο άρχοντας του αγώνα απόψε στην Τούμπα.

Η ταφόπλακα στη συμμαχία Σαββίδη – Μελισσανίδη μπήκε τον περασμένο Μάρτιο και στη θέση της γεννήθηκε μια άλλη, αυτή του Ιβάν με τον Μαρινάκη. Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των «Δικεφάλων» πάνε σύννεφο και οι ηγέτες τους δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό ο ένας τον άλλο. Και ο καθένας θα πανηγύριζε σαν τρελός μια νίκη επί του άλλου…

Φωτό: newsit.gr


Σχολιάστε εδώ