Λευκωσία: Διάβημα στον ΟΗΕ για τη σύλληψη ψαράδων κυπριακού αλιευτικού από τουρκικές δυνάμεις κατοχής

Λευκωσία: Διάβημα στον ΟΗΕ για τη σύλληψη ψαράδων κυπριακού αλιευτικού από τουρκικές δυνάμεις κατοχής

Ανεβάζει περαιτέρω το «θερμόμετρο» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου!

Σε διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη προχώρησε η Λευκωσία, μετά τη σύλληψη πέντε Αιγύπτιων ψαράδων που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό το απόγευμα της Παρασκευής από τον τουρκικό στρατό κατοχής, σε διεθνή ύδατα! 

Οι αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως κινούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων τη στιγμή που τα κυπριακά μέσα κάνουν λόγο για απαγωγή του πληρώματος.

Ιδιοκτήτης του αλιευτικού που φέρει την ονομασία «Γεια σου καΐκι μου Αη Νικόλα», είναι ο Άριστος Αριστείδου, ιδιοκτήτης της εταιρείας “Τα Ψαροκάικα”, με έδρα τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, το αλιευτικό έπλεε  σε διεθνή ύδατα, ανάμεσα σε Ακάμα και Κορμακίτη τη στιγμή που πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους όπου και ζήτησαν να ανέβουν να το ελέγξουν. Ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακό αλιευτικό παρενοχλείται από το κατοχικό καθεστώς. Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά η τράτα της εταιρείας με την ονομασία “Μπουμπουλίνα”.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, ΡΙΚ

 


Σχολιάστε εδώ