Τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας

Τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας

Ο «γρίφος» της περιφέρειας Αττικής

Ξεκινάει η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο “πόλεμος” έχει ήδη ξεκινήσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το Κίνημα Αλλαγής στρέφει τα “βέλη” του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπει πως “βολιδοσκοπεί” αρκετά στελέχη του χρησιμοποιώντας ως “όπλο” την απλή αναλογική και τις συμμαχίες που πρέπει να οικοδομηθούν, προκειμένου να προκύψουν ισχυρές τοπικές ηγεσίες.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει τη δυνατότητα να κερδίσει με δικά του ικανά στελέχη και το Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, καλεί το Κίνημα Αλλαγής να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το αν θα συνεχίσει να πορεύεται με βάση τη γραμμή που υιοθέτησε από το 2011 και μετά για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν μπει πολύ νωρίς από την Ηρώδου Αττικού επιχειρώντας να “στριμώξουν” την Χαριλάου Τρικούπη να διαλέξει στρατόπεδο. Σε αυτή τη σύγκρουση οι εθνικές εκλογές δεν βγαίνουν από το “κάδρο” ευελπιστώντας πως στην περίπτωση τριπλής κάλπης οι επιλογές πολλών ψηφοφόρων στα αυτοδιοικητικά θα οριοθετήσει και την τελική τους επιλογή στις εθνικές εκλογές.

Ο δήμος της Αθήνας

Σε όλες τις αυτοδιοικητικές εκλογές η “μητέρα των μαχών” δίνεται πάντα για τον δήμο της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί σε ακόμα μια καλή παρουσία, όπως είχε πραγματοποιησεί το 2006 με τον Αλέξη Τσίπρα, που με ποσοστό 10,5% κατέλαβε την τρίτη θέση με τον Συνασπισμό, αλλά και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που διεκδίκησε το 2014 μέχρι την τελευταία στιγμή τη δημαρχία από τον Γιώργο Καμίνη χάνοντας τη δεύτερη Κυριακή.

Για πολλά στελέχη η συγκεκριμένη “δοκιμασμένη τακτική” πρέπει να ακολουθηθεί τον ερχόμενο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ να προκρίνει έναν ακόμα “δικό του 30αρη” για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, ειδικά απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη που θεωρείται το “δυνατό χαρτί” της ΝΔ και το φαβορί για την νίκη.

Η πρόσφατη αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση στο πρώτο τη τάξει υπουργείο δεν πέρασε απαρατήρητη στην Κουμουνδούρου, αφού ο νέος υπουργός Εσωτερικών ήταν από τα πρόσωπα που είχαν ακουστεί έντονα για τον δήμο Αθηναίων. Δεν αποκλείται η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μελετήθηκε, ώστε να δώσει μια επιπλέον ώθηση για την τόνωση της δημοτικότητάς του. Έχει εκτιμηθεί πως από την πρώτη τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανεβάζει συνεχώς τις “μετοχές” του.

Οι 30αρηδες, πάντως, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ  θα μπορούσε να διεκδικήσει τη δημαρχεία της Αθήνας δεν είναι λίγοι: Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Ράνια Σβίγκου και Νάσος Ηλιόπουλος θα μπορούσαν να είναι μερικές από τις επιλογές του πρωθυπουργού στον δρόμο προς τις κάλπες για το Μέγαρο της οδού Αθηνάς.

Αναλυτικά το ρεπορταζ στο newpost.gr


Σχολιάστε εδώ