Η Κίνα απαντά στους δασμούς του Τραμπ στοχεύοντας… τους ψηφοφόρους του

Η Κίνα απαντά στους δασμούς του Τραμπ στοχεύοντας… τους ψηφοφόρους του

Συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη με την χθεσινή απάντηση του Πεκίνου πως θα επιβάλει δασμούς σε 5.200 αμερικανικά προϊόντα, αξίας 60 δισ. το χρόνο.

Θα είναι κυρίως σε αγροτικά προϊόντα και φυσικό αέριο. Δεν είναι τυχαίο πως τα προϊόντα αυτά παράγονται σε περιοχές που έως τώρα στηρίζουν τον Τραμπ.

Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Τραμπ νέους δασμούς σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. Όλα δείχνουν πως η πολιτική της Κίνας, μάλλον, έχει ως στόχο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους οι οποίοι μπορουν να ασκήσουν πιέσεις εν όψη  των ενδιάμεσων εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ προειδοποίησε την Κίνα. «Η Κίνα επωφελήθηκε από τις ΗΠΑ στον εμπορικό τομέα επί πολλά χρόνια. Ξέρουν επίσης ότι εγώ είμαι εκείνος που γνωρίζω πώς να το σταματήσω» «Θα υπάρξουν μεγάλα και γρήγορα οικονομικά αντίποινα σε βάρος της Κίνας αν στοχοποιηθούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και/ή οι βιομηχανικοί εργάτες μας» έγραψε.

Όμως… στις 24 Σεπτεμβρίου, την ημέρα ενεργοποίησης των αμερικανικών δασμών, θα τεθούν σε ισχύ και τα κινεζικά αντίποινα και τότε αμφότεροι οι πολίτες των δύο χωρών θα δουν άνοδο τιμών σε πολλά προϊόντα…

 


Σχολιάστε εδώ