Παγιδευμένος ο Καμμένος

Παγιδευμένος ο Καμμένος

-Δύσκολα θα βρει διέξοδο

Όχι σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε… τρεις βάρκες προσπαθεί να ισορροπήσει ο Π. Καμμένος όσον αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, ενώ και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες σταθερά πέριξ του 1% και μακριά από το όριο εισόδου στη Βουλή: Πρόωρες εκλογές, δημοψήφισμα ή αναβολή.

Σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, επανέλαβε ότι αν η συμφωνία με τα Σκόπια έρθει σύντομα στη Βουλή το κόμμα του δεν θα την ψηφίσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Παραγνωρίζοντας, σκοπίμως πιθανότατα, το εν­δεχόμενο να προκύψει ο απαιτούμενος αριθμός (151) για την κύρωση της Συμφωνίας από βουλευτές άλλων κομμάτων (Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι) ή και από το μπλοκ των ανεξάρτητων. Με συνέπεια να πάει… περίπατο το σενάριο των πρόωρων εκλογών, έστω κι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσύρουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Η δεύτερη… επιλογή του κ. Καμμένου είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ενδεχόμενο που έχει αποκλείσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, με το επιχείρημα ότι «δεν θα αποφασίσουμε εμείς για το όνομα που θα έχει μια άλλη χώρα».
Τρίτη και τελευταία επιλογή η μετάθεση της κύρωσης της συμφωνίας για μετά τις εκλογές, ούτως ώστε η καυτή πατάτα να περάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ήταν στο χέρι του κ. Καμμένου, θα επέλεγε μία από τις δύο τελευταίες λύσεις, δημοψήφισμα ή αναβολή στην έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή. Η φθορά που υφίσταται το κόμμα του λόγω της επαμφοτερίζουσας στάσης του στο
Σκοπιανό (διαφωνώ με τη συμφωνία, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση για να την υλοποιήσει) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Καμμένος θέλει πάση θυσία να είναι στην επόμενη Βουλή ώστε να διαθέτει βουλευτική ασυλία και να αποφύγει πιθανές περιπέτειες, πολιτικές, δικαστικές κ.ά. Κι αυτό διότι γνωρίζει ότι με την πολεμική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και μελών της οικογένειάς του, οι πιθανότητες να εκδηλωθούν ρεβανσιστικές διαθέσεις είναι αυξημένες, αν κι εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης.


Σχολιάστε εδώ