Ντροπή για τον πολιτισμό μας η Μόρια…

Ντροπή για τον πολιτισμό μας η Μόρια…

Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της Μόριας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους 19 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), επισημαίνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης της ήδη εκρηκτικής κατάστασης, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως σημειώνουν, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών, με ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, στις δομές του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου παραμένουν στοιβαγμένοι περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητά τους δεν υπερβαίνει τις 6.000.

Επισημαίνουν ακόμη ότι στη Μόρια οι αποχετεύσεις δεν λειτουργούν και βρώμικα νερά, ακόμη και από τουαλέτες, φθάνουν μέχρι τις σκηνές όπου διαμένουν οι πρόσφυγες, αν και τα σχετικά κονδύλια έχουν εγκριθεί, αλλά τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και οι διαδοχικές παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις τραγικές συνθήκες εργασίας.


Σχολιάστε εδώ