Μέσα Οκτωβρίου κλειδώνουν  οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ

Μέσα Οκτωβρίου κλειδώνουν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ

-Για δημοτικές – περιφερειακές εκλογές

Με εντατικούς ρυθμούς τρέχει η Χαριλάου Τρικούπη τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν κλειδώσει όλα τα ονόματα των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών που θα στηριχθούν από το ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη αλλά και συνολικά ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως από τη στιγμή που κάποιος ή κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που έχουν προταθεί από το ΚΙΝΑΛ και είναι μέλη του υποστηριχθούν και από άλλες πολιτικές δυνάμεις οι συμμαχίες αυτές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο μπορούν να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, αν κάποιος νυν ή υποψήφιος κινηθεί μόνος του ή αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ για να στηριχθεί από άλλες δυνάμεις (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ) και ζητήσει μετά συνεργασία με την Κεντροαριστερά, δεν πρόκειται να του δοθεί ούτε πολιτική κάλυψη ούτε στήριξη.

Με βάση την εγκύκλιο προς τις Οργανώσεις και τα μέλη της ΚΟ του Κινήματος ξεκινούν διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής αρχικά για τους εν ενεργεία δημάρχους και περιφερειάρχες που είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ και επιθυμούν τη στήριξη του Κινήματος. Όπου η αξιολόγηση είναι θετική, το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τις υποψηφιότητές τους και θα συνδράμει την προσπάθειά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά όπως στις υπόλοιπες περιπτώσεις μη εκλεγμένων στελεχών.

Η διαδικασία της αξιολόγησης και επιλογής, με βάση το χρονοδιάγραμμα της εγκυκλίου, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Και κινείται παράλληλα με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Την ευθύνη για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ο Γιώργος Καμίνης. Στην επιτροπή μετέχουν ως μέλη οι Άγγελος Τόλκας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Κόκιος, Νίκος Παντελιάς, Γιάννης Σμέρος, Απόστολος Κοιμήσης, Έφη Πα­γκάλου.

Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει δυναμικό παρών σε όλες τις περιφέρειες επικεφαλής και παρατάξεις υπηρετώντας το τρίπτυχο Νίκη – Ανανέωση – Προοπτική.
Ως πρώτο αυτοτελές βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η άμεση πραγματοποίηση περιφερειακών συσκέψεων στο διάστημα 20-30 Σεπτεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ