Μέχρι να τελειώσει η θητεία του δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε όρθιο ο Πρόεδρος Τραμπ

Μέχρι να τελειώσει η θητεία του δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε όρθιο ο Πρόεδρος Τραμπ

Μέχρι να τελειώσει η θητεία του, με οποιονδήποτε τρόπο γίνει αυτό, δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε όρθιο ο Πρόεδρος Τραμπ. Τελευταίο κατόρθωμα, οι απειλές του συμβούλου ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον εναντίον των μελών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον απείλησε ότι σε περίπτωση που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ξεκινήσει έρευνες σε βάρος Αμερικανών, Ισραηλινών ή άλλων συμμάχων των ΗΠΑ «θα απαγορεύσουμε σ’ αυτούς τους δικαστές και εισαγγελείς την είσοδο στις ΗΠΑ. Θα επιβάλουμε κυρώσεις στα περιουσιακά στοιχεία τους και θα ξεκινήσουμε ποινικές διώξεις σε βάρος τους στο δικό μας δικαστικό σύστημα». Αυτή η πρωτοφανής επίθεση σε βάρος του ΔΠΔ αποτελεί βόμβα στη διεθνή απόδοση δικαίου, όταν η Αμερική και οι σύμμαχοί της θα μπορούν να δρουν ατιμώρητοι πα­ντού.

Αφορμή γι’ αυτές τις δηλώσεις στάθηκε η πιθανότητα για έρευνα από το ΔΠΔ εναντίον στρατιωτικών που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν, ενώ ο Μπόλτον συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα συνεργαστούμε με το ΔΠΔ, δεν θα του παράσχουμε βοήθεια, δεν θα προσχωρήσουμε στο ΔΠΔ. Θα το αφήσουμε να πεθάνει μόνο του, γιατί για εμάς είναι ήδη νεκρό».


Σχολιάστε εδώ