Μάχη για την 3η θέση

Μάχη για την 3η θέση

Στην επομένη των εκλογών και τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από τη λαϊκή ετυμηγορία έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα το ΚΙΝΑΛ, που δίνει τη μάχη για να βρεθεί αρχικά στην τρίτη θέση, που θα του δώσει και θεσμικά τη δυνατότητα να έχει καθοριστικό και ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Η ομιλία-παρέμβαση της κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ αποτιμάται θετικά από τα στελέχη και τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και χαρακτηρίζεται ως μια «εξωστρεφής ομιλία με πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων». Παράλληλα, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου αλλά και η διαθεσιμότητα για συμμετοχή στις διεργασίες και στα ψηφοδέλτια κατά τη διάρκεια επαφών και συναντήσεων που είχε στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα η κ. Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως η Κε­ντροαριστερά είναι και θα είναι παρούσα και μετά τις εκλογές, ενώ έκανε λόγο για εθνική συμφωνία με ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο, κρατώντας ταυτόχρονα ανοιχτά τα μέτωπα της κριτικής και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ