Η ΕΛΒΟ προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση

Η ΕΛΒΟ προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση

-Ο Καμμένος θέλει να πουληθεί σε νοτιοαφρικανική εταιρεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται «ανοιχτός πόλεμος» μεταξύ Ευκλ. Τσακαλώτου και Π. Καμμένου, με φόντο την ΕΛΒΟ. Ο υπουργός Άμυνας καταγγέλλει ότι ο διορισμένος από το υπουργείο Οικονομικών ειδικός διαχειριστής της επιχείρησης λειτουργεί προς όφελος γερμανικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διατυπώνουν ερωτηματικά για την… επιμονή του κ. Καμμένου να πουληθεί η ΕΛΒΟ σε συγκεκριμένη εταιρεία συμφε­ρόντων Νοτίου Αφρικής. Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί από… απόσταση ασφαλείας τη διαμάχη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ειδικού διαχειριστή της ΕΛΒΟ. Τον κατηγόρησε ευ­θέως ότι «λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει η εταιρεία και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι» και ότι χωρίς ουσιαστικό λόγο απέκλεισε επενδυτή που ενδιαφερόταν να αγοράσει την ΕΛΒΟ. Ανέφερε ότι η εν λόγω ξένη εταιρεία από τη Νότια Αφρική («Paramount») είχε δεσμευθεί για την άμεση επαναλειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι η εταιρεία από τη Νότια Αφρική δεν διαθέτει τα εχέγγυα για να αναλάβει την ΕΛΒΟ, ενώ έθετε και όρους τέτοιους που δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί και να υλοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα εκφράζουν απορίες για ποιον λόγο ο υπουργός Άμυνας επιμένει τόσο πολύ να δοθεί σε αυτήν η ΕΛΒΟ και κατά πόσο η επιμονή του αυτή έχει να κάνει με το μέλλον αυτής καθαυτής της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΒΟ έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από τον Ιανουάριο του 2014. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί (δεσμευτεί) ότι θα άρει το καθεστώς αυτό ούτως ώστε να επαναλειτουργήσει κανονικά και ως φορέας του Δημοσίου. Παρά ταύτα, το καθεστώς δεν ήρθη και η επιχείρηση οδεύει προς οριστικό λουκέτο.


Σχολιάστε εδώ