Φώφη: Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα

Φώφη: Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα

-Εμείς μπορούμε να σπάσουμε το δίπολο -Μόνο μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να καταφέρει να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο -Δεν είμαστε πεινασμένοι για κυβερνητικά αξιώματα…

Ξεκάθαρη ήταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Αλλά και στο ερώτημα που τίθεται μόνιμα, με έκδηλη την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ί­διου του πρωθυπουργού, «με ποιον θα πάτε;»:

– Εκλογές τώρα και μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Έχουμε διπλό χρέος: Να μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη και να διασφαλίσουμε τον δρόμο εξόδου από την κρίση.
Θέλοντας, μάλιστα, να είναι απόλυτα συγκεκριμένη και χωρίς «ήξεις αφήξεις» στις διαβολές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΙΝΑΛ θα συνεργασθεί με τη ΝΔ, είπε:
«Μας ρωτούν, με ποιους θα πάτε; Δεν είναι δεδομένοι οι συσχετισμοί. Δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν από την ετυμηγορία του λαού.
Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!
Αντιστρέφουμε, λοιπόν, το ερώτημα. Θέλουν ενωμένους τους Έλληνες πάνω σε μια νέα κοινωνική εθνική συμφωνία; Πάνω σε ένα νέο ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα μας βγάλει με ασφάλεια στο ξέφωτο;
Αν ναι, και με όσους το εννοούν και το θέλουν, εδώ είμαστε. Αν όχι, εμείς δεν έχουμε την πείνα των κυβερνητικών αξιωμάτων. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης».
Και κατέληξε τονίζοντας: «Ζητάμε ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί μπορούμε με τις αξίες της αλλαγής να ανοίξουμε νέους δρόμους. Δρόμους που υπαγορεύει το χρέος προς την πατρίδα και οι ανά­γκες του λαού. Δρόμους που υπαγορεύει η διαδρομή και η κληρονομιά της παράταξής μας».

Η Ιθάκη είναι ακόμα μακριά…
«Η παράσταση που έστησε ο πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα. Οι αγορές στέκονται απέναντί μας εχθρικά. Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα», επισήμανε από το βήμα της ΔΕΘ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Με τη θηλιά στον λαιμό…
«Είμαστε στη μεγαλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών. Είναι η Έκθεση της μεγάλης αντίφασης. Η Ελλάδα αγωνίζεται, προσπαθεί. Οι Έλληνες, δημιουργοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, μόνοι, παλεύουν να βγάλουν τη θηλιά από τον λαιμό που τους έχει φορέσει η κυβέρνηση. Παλεύουν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό, σε δομές ξεπερασμένες και γραφειοκρατικές. Σε ένα πολιτικό σύστημα που αναπαράγει την ίδια του την κρίση. Βλέποντας συνεχώς προς τα πίσω».

Όχι στις «Πρέσπες»…
«Χωρίς πυξίδα αντιμετώπισαν και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Οι παραχωρήσεις, όμως, της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μάς βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους.
Αν ήταν έτσι, θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες. Υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις, που αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς ανοίγουν νέους.
Αυτήν τη συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε».


Σχολιάστε εδώ