Μπλόκαρε η Εθνική Τράπεζα τις εξελίξεις στα παλαιά εργοστάσια του Ρετσίνα…

Μπλόκαρε η Εθνική Τράπεζα τις εξελίξεις στα παλαιά εργοστάσια του Ρετσίνα…

Μπλόκαρε η Εθνική Τράπεζα τις εξελίξεις στα παλαιά εργοστάσια του Ρετσίνα, που καλύπτουν έκταση 20 στρεμμάτων στο κέντρο σχεδόν της πόλης (σ.σ.: Εφάπτονται με τις γραμμές του Προαστιακού). Ο δήμος, ως συμβιβαστική λύση, είχε προτείνει να δώσει στην Τράπεζα, στην οποία ανήκει ο χώρος, άδεια δόμησης, με αντάλλαγμα η μισή έκταση, δηλαδή τα 10 στρέμματα, να του παραχωρηθούν για να γίνουν χώροι αναψυχής και δύο μικροί κοινόχρηστοι χώροι για πολιτιστικές δράσεις κ.λπ.

Ενώ στην αρχή είχαν εμφανισθεί πολλά παιδιά που θα τελείωναν τον περασμένο Ιούλιο το λύκειο και ήθελαν να ενταχθούν στο κοινωνικό φροντιστήριο που λειτουργεί η ΚΟΔΕΠ, όπου εθελοντές καθηγητές προετοιμάζουν φτωχούς μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μόλις δέκα παιδιά τελικά ακολούθησαν το πρόγραμμα με συνέπεια μέχρι το τέλος. Τα υπόλοιπα είτε αναγκάστηκαν να πάνε να δουλέψουν για να ζήσουν είτε -ακόμα χειρότερα- διέκοψαν το σχολείο. Από τα δέκα όμως παιδιά που έφθασαν μέχρι τις εξετάσεις τα οκτώ μπήκαν στα ΑΕΙ και μάλιστα με καλή σειρά.


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στα γήπεδα του Πορφύρα. Παράλληλα συνεχίζονται τα έργα για την ανακαίνιση του γηπέδου μπάσκετ του Φοίνικα και της ριζικής ανακατασκευής του Θεμιστόκλειου Σταδίου στο Ε’ Διαμέρισμα.


Είχαμε γράψει προ καιρού ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να ανακαινίσει τα δύο γηπεδάκια μπάσκετ που βρίσκονται μπροστά στη λέσχη του στο Πασαλιμάνι. Μάλιστα, για να διευκολύνονται τα παιδιά που θα παίζουν, υπήρχε μέριμνα για την τοποθέτηση ειδικού τερέν υψηλών προδιαγραφών, με δυνατότητα τα δύο γήπεδα να μετατρέπονται σε γήπεδα βόλεϊ και τένις. Όμως, εδώ και δύο μήνες τα έργα σταμάτησαν.

Η εξήγηση ήταν ότι πήγε κάποιος παράγοντας της πόλης (σ.σ.: Επώνυμος, που ανήκει στον πολιτικό χώρο, ο οποίος αρέσκεται να προχωρά σε καταγγελίες επί παντός επιστητού) και κατήγγειλε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ότι γίνονται εργασίες σε χώρο που ενδεχομένως το υπέδαφος να κρύβει αρχαία! Όμως, οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν πως όλες οι εργασίες γίνονται στην επιφάνεια και δεν υπήρχε επαφή με το υπέδαφος και δόθηκε η άδεια να προχωρήσουν τα έργα. Κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, ώστε να λειτουργήσουν μέχρι τον Οκτώβριο τα γήπεδα.

Φωτο: wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ