Άλλα τρία πακέτα «κόκκινων» δανείων σε funds

Άλλα τρία πακέτα «κόκκινων» δανείων σε funds

-Να μειωθούν κατά 36 δισ. ευρώ απαιτούν τα αφεντικά

Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι οι δανειστές από τον ρυθμό μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν οι τράπεζες. Στα 36 δισ. ευρώ ανέβασαν τον πήχη για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων την περίοδο 2020-2021, με βάση τη δέσμευση που έχουν αναλάβει απέναντι στον SSM. Nα σημειωθεί ότι η μείωση των «κόκκινων» δανείων από τις τέσσερις τράπεζες ανήλθε στα 5,7 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, ο δε στόχος είναι να φθάσει στα 12,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι τα τέλη του 2018, σύμφωνα με την ανάλυση της Citi, θα πρέπει οι τράπεζες να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 7 δισ. ευρώ, ήτοι να πουλήσουν χαρτοφυλάκια 2,9 δισ. ευρώ, συν άλλα 16,6 δισ. ευρώ το 2019. Ήδη έχει δρομολογηθεί η πώληση χαρτοφυλακίου 800 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και 1,7 δισ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Στο τέλος του εξαμήνου τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν κατά 3,8 δισ. ευρώ, υποχωρώντας στα 88,6 δισ. ευρώ.

Ξεπουλιούνται…
Στο μεταξύ, μέσα στον Σεπτέμβριο οριστικοποιείται η πώληση τριών πακέτων «κόκκινων» δανείων από την Alpha Bank και τη Eurobank. Πρόκειται για τα πακέτα «Mercury» και «Jupiter», αξίας 1,9 δισ. ευρώ και 800 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, από την Alpha Bank, και το πακέτο «Zenith», ύψους 2 δισ. ευρώ, από τη Eurobank, που περιλαμβάνει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, για το οποίο έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές οι B2Holding, Carval και Intrum. Για το δε πακέτο «Mercury», που είναι χωρίς εξασφαλίσεις, δεν έχουν κατατεθεί προσφορές, έστω και μη δεσμευτικές.


Σχολιάστε εδώ