Σταθάκης: «Σε δύο χρόνια Κτηματολόγιο, Δασικοί Χάρτες και αιγιαλοί»

Σταθάκης: «Σε δύο χρόνια Κτηματολόγιο, Δασικοί Χάρτες και αιγιαλοί»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο», τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεγάλες αλλαγές στη χωροταξία και την πολεοδομία της χώρας. Άρα, το 2020 η χώρα για πρώτη φορά θα έχει Δασικούς Χάρτες, αιγιαλούς, Κτηματολόγιο και -με τη νομοθεσία που έχουμε εισαγάγει- τοπικά χωρικά σχέδια σε κάθε δήμο, που θα καλύπτουν και την εντός και την εκτός σχεδίου δόμηση, όχι πολεοδομικά, αλλά και περιφερειακά παρατηρητήρια για την αυθαίρετη δόμηση».

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεγάλες αλλαγές στη χωροταξία και την πολεοδομία της χώρας, σημειώνοντας: «Προχωράμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε θεσμικές αλλαγές που κανείς δεν τόλμησε να υλοποιήσει για πάρα πολλές δεκαετίες:

Αναρτώνται οι Δασικοί Χάρτες, που τους πήραμε στο 1% και μέχρι τέλος του 2019 θα έχουν φτάσει στο 90%, και η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους οριοθετημένα δάση.

Αναρτάται μέχρι το τέλος του 2018 η γραμμή των αιγιαλών και επιτέλους η χώρα θα αποκτήσει (μέχρι το τέλος του 2019) οριοθετημένους αιγιαλούς.

Τέλος, το Κτηματολόγιο, που το πήραμε στο 25%, ενοποιείται με τα υποθηκοφυλακεία, φτιάχνουμε ενιαίο, δημόσιο φορέα και προκηρύξαμε άλλο 50% της επικράτειας, ενώ το 2020 θα έχουμε φτάσει στο 75%».


Σχολιάστε εδώ