Με καρφιά και δική του πλατφόρμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Με καρφιά και δική του πλατφόρμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην επέτειο της γενέθλιας διακήρυξης της «3ης Σεπτέμβρη»

-«Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά», τονίζει, αποκλείοντας όμως κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Παρών» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και μάλιστα με ένα κείμενο με ηχηρά μηνύματα για το αύριο της δημοκρατικής παράταξης αλλά και με ηχηρές επικρίσεις για τα παιχνίδια που «κάποιοι» έπαιξαν εναντίον του Ανδρέα. «Οι προδοσίες πολλές – και από μέσα. Θυμάμαι πόσες φορές ο Ανδρέας βρέθηκε απέναντι σε αρκετούς από αυτούς που δεν ξεχνούν να τον αποθεώνουν. Ο ίδιος γνώριζε. Λυπόταν που ήταν υποχρεωμένος να διαχειρίζεται δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις».

Ξεκαθαρίζει ότι «στρατηγικός μας αντίπαλος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη Δεξιά και τη συντήρηση», γιατί πολλά ακούγονται για συμμαχίες από κάποιους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. «Δεν έχουμε ανάγκη από ηττημένα κόμματα και πολίτες. Είναι, όμως, ανάγκη να ηττηθούν οι ιδέες και οι πρακτικές της συντήρησης.


 Και με σύνθημα: «Να αλλάξουμε, για να αλλάξουμε τη χώρα»


Χρειάζεται αλλαγή της χώρας για την οριστική έξοδο από την κρίση. Αλλαγή προοδευτική».

Και εδώ ο Γιώργος Παπανδρέου αποκλείει τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «ο εναγκαλισμός με ακροδεξιές δυνάμεις, η υιοθέτηση ενός απολίτικου τακτικισμού και η ενεργός στήριξη της πελατειακής λογικής ακυρώνουν την επιδίωξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων να επιτευχθεί στο δικό της γήπεδο».
Καταλήγοντας, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογραμμίζει: «Οφείλουμε να αλλάξουμε, για να αλλάξουμε τη χώρα. Είναι κρίμα να βουλιάξουμε όλοι μαζί στον βάλτο του πελατειασμού».

Και απευθυνόμενος προς τους κυβερνώντες, και όχι μόνο, λέει:
«Ας αφήσουμε τις στομφώδεις διακηρύξεις στους αποτυχημένους αντιγραφείς και σε όσους έχουν μάθει να πωλούν ιστορία αντί να γράφουν τη δική τους. Αυτούς πληρώνουμε και θα πληρώνουμε ακριβά, αν δεν φέρουμε εις πέρας το έργο της ΑΛΛΑΓΗΣ της χώρας. Μια Ελλάδα απαλλαγμένη από μεσσίες, σωτήρες και “κλεπταποδόχους” του πλούτου και του μέλλοντός της».


Σχολιάστε εδώ