Τα τρία ΟΧΙ

Τα τρία ΟΧΙ

Ενδεικτικές της σημασίας που δίνουν στην Πειραιώς στις περιφερειακές εκλογές (έγραψε σχετικά το «Π» την περασμένη Κυριακή) είναι οι πληροφορίες ότι ασκούνται πιέσεις σε τρεις τουλάχιστον εν ενεργεία βουλευτές να είναι υποψήφιοι. Ήτοι, να αποχωρήσουν από την κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσουν θέση περιφερειάρχη.

Στόχος της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας -τι άλλο;- η νίκη στις συγκεκριμένες περιφέρειες. Οι εν λόγω βουλευτές, όπως μαθαίνω, ανθίστανται στις πιέσεις, δεδομένου ότι έρχονται εθνικές εκλογές και η ΝΔ έχει αυξημένες πιθανότητες να αναλάβει την εξουσία.

Από ορισμένες πλευρές, πά­ντως, η πίεση που ασκείται στους εν λόγω βουλευτές ερμηνεύεται με άλλο τρόπο: Ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να τους θέσει εκτός προκειμένου να αδειάσουν θέσεις στα ψηφοδέλτια για τους… δικούς του ανθρώπους.

Ένας εκ των βουλευτών είναι και ο εκλεγόμενος στην Αχαΐα Ανδρ. Κατσανιώτης. Θυμίζουμε ότι το 2014 είχε διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είχε ηττηθεί στον δεύτερο γύρο, εντελώς οριακά και με 1% διαφορά (50,5% – 49,5%).

Με δεδομένο ότι το πολιτικό κλίμα έχει σαφώς αλλάξει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, οι πιθανότητες να κερδίσει στις εκλογές του 2019 είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ο δεύτερος βουλευτής που δέχεται πιέσεις είναι ο Σ. Κεδίκογλου, που του ζητούν να κατέβει στην Περιφέρεια Στερεάς στη θέση του Κ. Μπακογιάννη, που… μετακομίζει στην Αθήνα. Λεπτομέρεια: Αμφότεροι οι βουλευτές κινούνται πέριξ του Αντ. Σαμαρά…


Σχολιάστε εδώ