Όποιος βγαίνει από τη γραμμή διαγράφεται

Όποιος βγαίνει από τη γραμμή διαγράφεται

-Πάει να προλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ αντάρτικο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες συνιστά η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στη διαγραφή δέκα κομματικών στελεχών στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ αυτών και του πρώην βουλευτή Κ. Παπασιώζου. Το παράπτωμά τους ήταν η κίνησή τους να ταχθούν ανοιχτά υπέρ του επικοινωνιολόγου Σπ. Ριζόπουλου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για περιφερειάρχης, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει εκ νέου τον νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Τα εν λόγω στελέχη δεν περιορίστηκαν σε μια δημόσια δήλωση ή ανακοίνωση, αλλά ανέλαβαν μέλη της οργάνωσης που θα «τρέξει» την υποψηφιότητα του κ. Ριζόπουλου. Και αυτό παρά τη σαφή προειδοποίηση -όπως λένε οι πληροφορίες- της ηγεσίας να μην το πράξουν. «Καθένας μπορεί να στηρίξει τον υποψήφιο της προτίμησής του, αλλά όχι με την ιδιότητα του μέλους της παράταξης», ήταν το «μήνυμα» της Πειραιώς. Ανάλογη αντιμετώπιση θα υπάρξει για κάθε ανάλογο κρούσμα που θα ενσκήψει στον δρόμο προς τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Με τον δραστικό αυτό τρόπο η Πειραιώς επιδιώκει να αποτρέψει όσα στελέχη σκέφτονται ή προτίθενται να κινηθούν εκτός γραμμής και να στηρίξουν, με οποιονδήποτε τρόπο, υποψηφίους από άλλους πολιτικούς χώρους ή «αντάρτες» από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό διότι υπάρχουν πληροφορίες πως σε διάφορα σημεία στην επικράτεια έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται τέτοιες τάσεις.

Στα ηγετικά κλιμάκια αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους αποσχιστικές τάσεις προκαλούν σύγχυση και διχάζουν στον κόσμο της παράταξης και υπονομεύουν τις προσπάθειες των επίσημων υποψηφίων. Εν κατακλείδι, θέτουν εν αμφιβόλω τον στόχο που έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης για μια σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές εκλογές.

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται από ορισμένες πλευρές είναι αν το ίδιο αυστηρό πλαίσιο θα ισχύσει και για τις δημοτικές εκλογές. Η απάντηση από την Πειραιώς δεν είναι αρκετά σαφής, αφήνουν ωστόσο να εννοηθεί ότι ειδικά στους μεγάλους δήμους δεν θα επιτρέψουν «αντάρτικες» υποψηφιότητες κόντρα στους υποψήφιους που θα υποδείξει ή θα στηρίξει ανοιχτά το κόμμα.


Σχολιάστε εδώ