Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Ό,τι έκανα στη ζωή μου ήταν χρέος στον εαυτό μου και στην κοινωνία

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Ό,τι έκανα στη ζωή μου ήταν χρέος στον εαυτό μου και στην κοινωνία

Τιμήθηκε για την προσφορά της στον χώρο της υγείας, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, σε τελετή που έγινε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της συζύγου του κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», Μανώλη Παπασάββα.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αφορμή τα 25 χρόνια από τη δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Βαρδινογιάννη. Με εμφανή συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό, τι έκανα στη ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα στις μητέρες τους, αυτές τις ηρωίδες που μας διδάσκουν καθημερινά τη δύναμη, το θάρρος, την υπομονή και την αυταπάρνηση, και όχι σε εμένα. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμή μας. Κι είναι αυτά που οδηγούν τα βήματά μας συνεχώς σε νέους δρόμους».

 


Σχολιάστε εδώ