Πακέτο στον Ερντογάν;

Πακέτο στον Ερντογάν;

Ενημερωθήκαμε για ορισμένες εξωφρενικές ιστορίες και περιμένουμε να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση για το εάν έχει ενημερωθεί το ΥΠΕΞ και σε τι ενέργειες έχει προβεί για την προστασία των ελλήνων πολιτών.

Η υπόθεση αφορά μία μουσουλμάνα κοπέλα από τον Έβρο που σπούδαζε στην Τουρκία και η οποία ξαφνικά κλήθηκε από την Αστυνομία και της ανακοίνωσαν ότι έληξε η άδεια παραμονής της στην Τουρκία και πρέπει να αναχωρήσει άμεσα από την Τουρκία. Η αιτιολογία ήταν ότι είχε μείνει, στη διάρκεια των σπουδών της, για ένα διάστημα σε μία από τις εστίες-οικοτροφεία που λειτουργούσαν από το Ίδρυμα «Γκιουλέν» σε όλη την Τουρκία. Η κοπέλα ζήτησε τουλάχιστον να φύγει οδικώς για την Ελλάδα, αφού η οικογένειά της είναι στον Έβρο, αλλά οι Αρχές της είχαν βγάλει ήδη εισιτήριο για να τη στείλουν «πακέτο» αεροπορικώς στην Αθήνα.

Άλλος έλληνας μειονοτικός που σπούδαζε στην Τουρκία ήρθε για να δει την οικογένειά του στη Θράκη, αλλά όταν επιχείρησε να επιστρέψει στην Τουρκία του ανακοινώθηκε ότι είναι στη λίστα «ανεπιθύμητων επισκεπτών», επειδή και αυτός είχε μείνει στην Τουρκία σε κάποια από τις εστίες του Ιδρύματος «Γκιουλέν».

Από μειονοτικά ΜΜΕ που έχουν μείνει ανεξάρτητα και δεν είναι στην υπηρεσία του τουρκικού προξενείου μαθαίνουμε ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις ελλήνων πολιτών – μελών της μουσουλμανικής μειονότητας, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία με το επιχείρημα της σχέσης με τους Γκιουλενιστές.

Πέραν της σοβαρότητας του ζητήματος, καθώς αφορά περιορισμούς κίνησης ευρωπαίων πολιτών, χωρίς αποδείξεις για κάποια παράνομη δραστηριότητα, συγχρόνως αποτελεί και μια έμμεση στοχοποίηση ελλήνων πολιτών, καθώς οι ίδιοι που υφίστανται τους περιορισμούς και οι οικογένειές τους μπαίνουν σε καραντίνα από τους μηχανισμούς του τουρκισμού στη Θράκη…

Έχουν, άραγε, ζητηθεί επισήμως εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές για τη στάση αυτή έναντι ελλήνων πολιτών;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ