Τσίπρας vs Πονς: 1-0; με απλά μαθηματικά… (βίντεο)

Τσίπρας vs Πονς: 1-0; με απλά μαθηματικά… (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στον Ισπανό Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς, σχετικά με το πόσα δισ. χάθηκαν με τον κ. Βαρουφάκη, “ρίχνοντάς τον” στο καναβάτσο με απλή αριθμητική.

Ο Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς τοποθετήθηκε εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο, και προσπαθώντας να “πικάρει” τον Έλληνα πρωθυπουργό είπε:

«Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο λαϊκισμός μπορεί να επιστρέψει στις επόμενες εκλογές.  «Μας ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές η χώρα μπορεί να επιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός».

Ο Αλέξης Τσίπρας, «σήκωσε το γάντι»και απάντησε στον κ. Πονς κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.


Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δισ. θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος

«Μιλήσατε για 100 δισ. κόστος που είναι το κόστος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας το δύσκολο εξάμηνο το εξάμηνο που έγιναν λάθη και από τις 2 πλευρές. Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δισ. θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Δήθεν η Ελλάδα την τριετία σπατάλησε την τριετία 40 δισ., στα δικά μας χρόνια η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποίηση μόλις 6 από τα 24 δισ που προορίζονταν για αυτό τον σκοπό. Τουλάχιστον όταν αντιδικούμε να το κάνουμε επί των πραγματικών στοιχείων».

Πάντως «έκλεψε την παράσταση» Ο διάλογος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ισπανού, Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς. Δείτε το βίντεο (πηγή cnn.gr)

 


Σχολιάστε εδώ