Χτυπάει με σιγουριά την τρίτη θέση του ΚΙΝΑΛ

Χτυπάει με σιγουριά την τρίτη θέση του ΚΙΝΑΛ

-Φώφη: Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ

Η διαμόρφωση ενός ισχυρού ρεύματος «επιστροφής» πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα κεντρώας προέλευσης ψηφοφόρων, που μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, και ταυτόχρονα το κλείσιμο οποιουδήποτε καναλιού μετακίνησης ψηφοφόρων στη ΝΔ αποτελεί κεντρική γραμμή πλεύσης και στόχο του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά.

Οι παρεμβάσεις που θα κάνει από τη ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά, αύριο, Δευτέρα, θα είναι αποφασιστικά βήματα για τη δυναμική ανάκαμψη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και της αύξησης της επιρροής του σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα κεντρώας προέλευσης.

Το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί, με εφαλτήριο τη ΔΕΘ, να παρουσιάσει μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα στις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου που θα ακολουθήσουν το κλείσιμο του κύκλου της παρουσίας του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στη συμπρωτεύουσα.

Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη λαμβάνουν κάποια πρώτα θετικά μηνύματα από τις κυλιόμενες, αλλά μη δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι το ΚΙΝΑΛ κατ’ αρχήν χτυπάει με αξιώσεις την τρίτη θέση, προσπερνώντας τη Χρυσή Αυγή. Κάτι που αν συνεχιστεί και καταγραφεί στις εκλογές θα δώσει τη δυνατότητα στον νέο φορέα της Κεντροαρστεράς να πάρει την τρίτη και κρίσιμη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

Εκτιμούν μάλιστα στη Χαριλάου Τρικούπη πως αν μπορέσει στο πρώτο κύμα των δημοσκοπήσεων το ΚΙΝΑΛ να δείξει ότι έχει μια δυναμική που το αποσπά από τα ποσοστά του 6%-7% και δημιουργεί προϋποθέσεις για διψήφιο νούμερο, τότε θα αρχίσουν να φουσκώνουν τα πανιά και θα μπορέσει αφενός να αποκρούσει αποτελεσματικά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και αφετέρου να γίνει πιο ελκτικό στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν απογοητευθεί από τις πολιτικές του.

Πάντως η κ. Γεννηματά μένει σταθερή στην πολιτική του σκληρού ροκ και προς την κυβέρνηση αλλά και προς τη ΝΔ, οριοθετώντας έτσι το ΚΙΝΑΛ και επιχειρώντας να του προσδώσει τα χαρακτηριστικά ενός εναλλακτικού, αυτόνομου τρίτου πόλου εξουσίας, που μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη και τον ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Τα φετινά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ (44 χρόνια από την ίδρυσή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου) ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Χαριλάου Τρικούπη και τη Φώφη Γεννηματά να επιχειρήσουν μια πιο οργανωμένη και συστηματική προσέγγιση προς τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με τις αναφορές για τον ρόλο και τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και τις μεγάλες αλλαγές που επέφερε στην ελληνική κοινωνία αλλά και το έργο του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση μάλιστα που έγινε για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος, η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι μετά και την περιπέτεια με το Ποτάμι ο βασικός πυλώνας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα είναι το ΠΑΣΟΚ και τα προτάγματα της 3ης του Σεπτέμβρη.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου. Γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των καιρών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της, για να συνεχίσει λέγοντας: «Προχωρούμε με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι σταθερή απόφαση και επιλογή μας. Με γνώση ότι δεν μπορούμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο χωρίς το ΠΑΣΟΚ».

Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «παραχαράκτες της Ιστορίας», και τόνισε ότι δεν αρκεί μια συγκυριακή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά πρέπει να ηττηθεί οριστικά. Εξαπέλυσε, όμως, και σφοδρή επίθεση και κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της Δεξιάς.


Σχολιάστε εδώ